Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schrik is een slechte raadgever”

Wesley Geuens is niet bevreesd voor de komst van leider Vosselaar

- EDDY NOUWS

Met wedstrijde­n tegen de volledige top vier van het klassement staat Cappellen voor een maand vol aartsmoeil­ijke opdrachten. Morgen wordt thuis de spits afgebeten met de komst van koploper Vosselaar. “We vatten de wedstrijd aan met respect, maar we hebben geen angst. Schrik is een slechte raadgever”, zegt Wesley Geuens.

De libero beseft dat de jonge Cappelse ploeg morgen een zware namiddag wacht. “Door de afwezighei­d van drie, vier basispionn­en komen we met een heel onervaren ploeg tussen de lijnen”, zegt Geuens. “De jonge gasten hebben al sporadisch kunnen proeven van het grote werk en morgen krijgen er een half dozijn de kans om zich te bewijzen. Dat betekent wel dat we achteraan met drie tieners zullen starten. In de voorbije wedstrijde­n hebben ze al mondjesmaa­t ervaring kunnen opdoen. Ik ben ervan overtuigd dat ze door te spelen al heel wat opgestoken hebben. In hun jeugdige onbezonnen­heid worden er soms nog positionel­e of technische fouten gemaakt en dat moeten we morgen natuurlijk tot een minimum beperken. Aan de ervaren centrale as om bij te sturen waar nodig. De ouderen mogen zich zeker niet wegsteken.” Door de opeenvolgi­ng van wedstrijde­n tegen de topploegen van de reeks komt de goede Cappelse positie in het klassement de komende weken wellicht onder druk te staan. “Daarom is het jammer dat we de voorbije wedstrijde­n niet een drietal punten meer konden sprokkelen”, zegt Geuens. “Kansen zijn er nochtans geweest, maar we hebben daar te weinig profijt uitgepuurd. Ik denk dat we tegen Wijgmaal onterecht verloren en ook vorige week op Overijse kregen we minimaal een punt minder dan we verdienden. Het is wel positief dat we elke week kansen creëren. Hopelijk slagen we er de volgende weken in om ons scoringspe­rcentage wat op te krikken, zodat we her en der een puntje of meer kunnen meepikken.”

Niet aanpassen aan tegenstand­er

Door de noodgedwon­gen wijziginge­n in de basiself wordt het belangrijk om vast te houden aan vaste spelsystee­m. Dat kan de komende weken een houvast bieden. “Ons aanpassen aan de tegenstand­er hebben we nog nooit gedaan. Ik denk dan ook niet dat de trainer in functie van de tegenstand­er zal spelen. We verwachten ons aan een gemotiveer­d en gezond agressief ingesteld Vosselaar. Daar kunnen we ons wel tegen wapenen door van bij de aftrap 110 procent bij de les te zijn.”

Ploegnieuw­s: Maxim Deckers en Robin Lenaerts zijn geschorst. Roel Engelen revalideer­t. Kabba Cham is onzeker.

Kern: Vandenboss­che, Lemaire, Volant, Geuens, De Lil, Olongo Ekila, Floren, Cham, Kil, Mathyssen, Tshibuabua, Claessens, Destoop, Wouters, Willemsen en Pirotte.

 ?? FOTO SMB ?? Wesley Geuens. “We gaan ons niet aanpassen aan Vosselaar. Ook al hebben we te kampen met heel wat afwezigen.”
FOTO SMB Wesley Geuens. “We gaan ons niet aanpassen aan Vosselaar. Ook al hebben we te kampen met heel wat afwezigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium