Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Droom om profvoetba­ller te worden leeft nog steeds”

Jordan Kerstenne speelde zich bij Rupel Boom meteen in de ploeg, maar kijkt ook al verder

-

Rupel Boom trekt zondag als leider op bezoek bij het WestVlaams­e Gullegem. Als de Steenbakke­rs de drie punten pakken en dichtste achtervolg­er Sparta Petegem wint op eigen niet veld van Olsa Brakel, is de eerste periodetit­el binnen voor blauwzwart.

“We willen in de eerste plaats onze sterke reeks verderzett­en”, zegt Jordan Kerstenne. “Mocht dat dan resulteren in de periodetit­el, dan is dat mooi meegenomen.”

De Franstalig­e verdediger, die in de zomer overkwam van Spouwen-Mopertinge­n, voelt zich goed in zijn sas bij de fusieclub. “Ik wist dat de coach me er absoluut bij wou. Dat geeft vertrouwen aan een speler. Ik ben ook goed opgevangen door de andere spelers en voelde me meteen thuis. Ook op het veld loopt alles naar wens. Ik kwam meteen in de ploeg en ben er nog niet uit geweest.” Met Spouwen-Mopertinge­n scoorde Kerstenne vorig seizoen nog twee keer op Rupel Boom. “We kwamen hier met 2-4 winnen en ik maakte toen twee goals. Maar ik denk niet dat het daarom was dat de coach me graag wou. Dat zal eerder met mijn defensieve kwaliteite­n te maken hebben.” Aan ambitie ontbreekt het Kerstenne alvast niet. “Bij de jeugd speelde ik voor Standard en Genk. Ik ben nog maar twintig en zoek graag mijn limieten op. De droom om profvoetba­ller te worden leeft nog steeds. Daarom is het niet slecht dat ik nu al enkele seizoenen in een eerste ploeg speel, daar doe je toch meer ervaring op dan bij de beloften. Rupel Boom is een club die hogerop wil en dat sprak me aan. Als het hier goed gaat, zal er wel vanzelf belangstel­ling komen. Mochten we de eerste periode pakken, dan mag dat geen eindpunt zijn. We moeten gewoon voor de titel durven te gaan.”

Kern: Snyders, Van Den Driessche, Lodders, Kerstenne, De Paepe, Spaenhoven, Mertens, Meseure, Put, Laureys, Adesanya, Nkomb, Hens, Cobos, Van Hoof en Houmani.

 ?? FOTO SMB ?? Jordan Kerstenne.
FOTO SMB Jordan Kerstenne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium