Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij nieuwe zege stevenen we af op een zorgeloos seizoen”

Yarrith Kwik zit na knappe negen op twaalf vol vertrouwen

-

Na een negen op twaalf kan promovendu­s City Pirates zonder al te veel zorgen afreizen naar KFC Turnhout. Met volgende week ook nog de verplaatsi­ng naar leider Vosselaar betekent het wel meteen de eerste van twee lastige trips voor Yarrith Kwik en co.

“Turnhout kennen we nog van vorig seizoen (toen de Kempenaars kampioen speelden in de reeks van City Pirates, red.)”, zegt Kwik. “Het is een heel constante ploeg, die toen heel weinig steken liet vallen. Dit seizoen draait het minder bij hen (Turnhout staat pas voorlaatst­e met amper zes punten, red.), maar het blijft een moeilijke verplaatsi­ng. Maar goed, we blijven City Pirates. We gaan ons zoals steeds niet aanpassen aan de tegenstand­er en zelf vol voor de zege gaan. Soms kost ons dat punten, omdat we op die manier iets te open spelen, maar dat is dan maar zo. Na de ruime 3-0 zege tegen Hoogstrate­n is het vertrouwen groot. We weten ook dat we bij winst in Turnhout een mooie stap voorwaarts kunnen zetten. Dan zijn we mee met de rest van de middenmoot en lijken we op weg naar een zorgeloos seizoen. En dat blijft tenslotte toch nog altijd onze voornaamst­e ambitie”, besluit de leraar lichamelij­k opvoeding.

Ploegnieuw­s: Sababti (knieschijf breuk), Moussaoui (gekneusde teen) en El Jattari (geknelde zenuw rug) zijn out. Felix, Lenie, Muyshondt, Nsumbu, Van Tongerloo, Schrauwen en Wilms speelden met de beloften.

Kern: Borahsasar, Borges, Delalieux, Dreesen, Kwik, Nesen, Roef, Seifferman­n, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Zantvoort, Verboven, x, x, x.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium