Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we verliezen, staat het mes ons op de keel”

Thomas Stevens ziet dat mindere Wommelgems­e prestaties goede sfeer bij Ternesse nog niet aantasten, maar ...

- STIJN DRUANT

Voor Ternesse is het stilaan vijf voor twaalf. Na de nul op zes van de voorbije weken zit staat de promovendu­s op twee na laatste. Een thuiszege tegen BilzenWalt­wilder is dus meer dan welkom voor Thomas Stevens en co. “Het is van moeten”, zegt de spits.

“We moeten niet rond de pot draaien”, zegt Thomas Stevens. “Na die twee nederlagen moeten we winnen. Zo simpel is het. Met die zes op zes van enkele weken terug leken we ons te herpakken en stond alles weer op een zakdoek. Maar nu is de situatie weer helemaal anders. Zo gaat dat in deze reeks: twee keer winnen en je bent meteen mee. Twee keer verliezen en je krijgt net het tegenoverg­estelde scenario.” En zo spelen Stevens en co vanavond met het mes op de keel. Of is dat te zwaar uitgedrukt? “Dat is overdreven. Alleen mogen we echt niet verliezen. Maar waarom zouden we de zege niet kunnen pakken? Kijk hoe we gaan winnen zijn in Diest (2-5, red.). Dat moet opnieuw mogelijk zijn, ook al is Bilzen een lastige tegenstand­er met de juiste mentalitei­t. Het is alleen jammer dat Schots en Olivier Somers ontbreken. Dat zijn toch aderlating­en. Iemand als Schots is een aanjager die het voetje nooit terugtrekt. Dat die er niet bij zijn, voel je. Maar dat mogen geen excuses zijn.” Maar waar wringt het schoentje dan wel? Wat moet anders bij Ternesse opdat de Wommelgemn­aren wel matchen gaan winnen? Stevens: “We moeten beter beginnen aan een match. We schieten pas in actie als we een tegengoal hebben geïncassee­rd. Alleen tegen Sterrebeek wisten we op voorsprong te komen, dat zegt wel iets. Wij reageren te vaak in plaats van zelf het initiatief te nemen. Ik weet zeker dat als wij eerst scoren ons voetbal vanzelf zal terugkomen. Fysiek is er geen probleem, dat bewijst ons weerwerk in het einde van een wedstrijd. Maar we moeten alleen leren om van bij de aftrap scherp zijn.”

En de efficiënti­e? Is dat ook geen probleem? Ternesse scoorde nog maar elf keer. Het minste van de hele reeks. “We moeten inderdaad meer gaan scoren. Zelf zit ik ook nog maar aan twee doelpunten. Dat is niet goed, maar we creëren ook gewoon te weinig om veel meer te scoren. Gelukkig zit de mentalitei­t en de sfeer in de groep nog altijd goed. Ik heb al andere ploegen gekend waarin er ruzie ontstond als het minder ging. Hier is het geloof wel nog aanwezig. Hopelijk kunnen we dat vanavond ook tonen en gewoon de drie punten thuishoude­n. Een zege zou het toch een veel plezanter weekend maken”, aldus Stevens.

 ?? FOTO SMB ?? Thomas Stevens. “Ik moet zelf ook meer scoren, maar dan moeten we natuurlijk ook gewoon meer kansen creëren.”
FOTO SMB Thomas Stevens. “Ik moet zelf ook meer scoren, maar dan moeten we natuurlijk ook gewoon meer kansen creëren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium