Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat er nu anders loopt? Niet te veel”

Yannick Verstraete­n en co zijn rode lantaarn van enkele weken geleden alweer vergeten

-

Nijlen krijgt dit weekend de buren uit Herentals op bezoek. De Nijlenaars hopen tegen de promovendu­s om hun ongeslagen reeks van vier wedstrijde­n te kunnen verderzett­en. Yannick Verstraete­n, die vorige week nog geschorst toekeek tegen Kampenhout, verwacht een spannende match.

“Ook Herentals wist vorige week te winnen, het wordt dus een match tussen twee ploegen in vorm”, begint Verstraete­n. “Dat het ook een derby is, lokt hopelijk veel supporters. Ik ken enkele spelers bij Herentals, maar voor de rest wordt het een match zoals alle andere. We hopen wel op de zege. We zijn aan een goede reeks bezig en willen die verderzett­en.” Vorige week won Nijlen nog zonder Verstraete­n met 1-4 op het veld van leider Kampenhout. “Of ik deze week dan niet voor mijn plaats vrees? Niet echt, neen. De vorige matchen stond ik ook in de basis en deden we het ook goed. Het zou anders zijn als ik er enkele weken had uitgelegen en Nijlen dan alles had gewonnen zonder mij. Ik speel hier nu toch al heel veel seizoenen en heb me opgewerkt tot een vaste waarde. Al ligt de beslissing uiteraard bij de trainer. En als het erop aankomt, heb ik toch het liefste dat Nijlen wint. Met of zonder mij. Vorige week was ik naast de lijn ook een van de vurigste supporters en was ik heel blij met de goede prestatie en de drie punten.”

Geluk

Door die goede reeks kan blauw-wit stilaan naar boven beginnen te kijken. Zelfs nadat het enkele weken geleden nog even rode lantaarn was. “Zoveel is er sindsdien niet veranderd. We spelen met dezelfde ploeg en spelen ook hetzelfde soort voetbal. Alleen het geluk heeft een beetje onze kant gekozen. In het begin hadden we vaak pech met een bal die bij ons er niet inging en aan de overzijde wel. Dan mis je een pak punten en voor je het weet sta je onderin het klassement. Wat ook meespeelt, is dat er wel enkele nieuwe gezichten zijn bijgekomen en dat heeft toch een aanpassing gevergd. Want hoe je het ook draait of keert, voorbereid­ingsmatche­n zijn toch nog altijd iets anders dan de competitie. Maar sinds enkele weken loopt het goed en zijn we gelanceerd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium