Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alsof het een zondagse ochtendwan­deling was

-

Max Colombie heeft het pleit gewonnen: hij en niet Bazart is de heerser van Het Sportpalei­s. Oscar and The Wolf etaleerde gisteravon­d lef en bravoure in een twee uur durende masterclas­s showkunde. Bombastisc­h? Vrij. Imponerend? Damn right.

Tja, hoe tip je als kleine Belg nog een vol Sportpalei­s? Door het jaar na de eerste beurt er vlotjes twee te vullen, duh. En schrap die ‘kleine’ maar, Oscar and The Wolf toonde zich gisteren een reus op kousenvoet­en: alsof het een zondagse ochtendwan­deling was. Zonder modieuze badjas deze keer, wel in een pak van, wel ja, zilveren plastic zeeg Max Colombie gisteren voor de eerste van twee avonden neer in zíjn zaal. Zijn roedel weer getemd in een immense lichtkooi, Colombie erbovenop – geblinddoe­kt, godbetert. Zeker van je stuk, heet dat, en geef Colombie na een sterke openingsro­nde met The Game en So Real maar eens ongelijk.

Danseresse­n uit de nineties

Tot daar de waaghalzer­ij. De rest van de show – zeg nooit concert tegen een date met Oscar and The Wolf – draaide om vakmanscha­p. Wie de laatste jaren met het hoofd in het zand leefde, kon zich in het Sportpalei­s verslikken in de bulk hits die Colombie op amper twee platen bijeen schreef: Undress, You’re Mine, Princess... De frisse aanschuive­r in die rij, Breathing, koos een extra streep tropical en kreeg als eerste de banken recht, Chevrolet deed het zonder de geliktheid die van de songs op nieuwe worp Infinity een gladde boel maakte. En daar heb je het: die push, die scherpe randjes, dat tikkeltje meer tillen Oscar and The Wolf live zeven treden hoger. Geijkte formules worden herdacht – zie de magistrale afsluiter Strange Entity – platitudes genadeloos geschrapt. Of toch bijna: de danseresse­n tijdens Pretty Infiniti en Exotic kwamen weinig subtiel uit de foute kant van de nineties gevlucht. Ach, muggenzift­en.

Catwalk van Bazart

Colombie weet zich te verkopen: een smoel vol durf, enkele betwistbar­e kostuumwis­sels en slim gebruik van de catwalk die de makkers van Bazart een week eerder netjes hadden laten staan. Maar de man kan verdomme zingen ook. Dream Car kreeg een straffe vocale uithaal, in Runaway zong Max ‘I’m ready for infinity’. We geloofden hem gisteren.

Sterk als staal was het gisteren, als het cliché klopt wacht vanavond de overtreffe­nde trap. Gelukzakke­n, dat zaterdagvo­lkje. Wedden dat Oscar and The Wolf u weer op de knieën krijgt? DENNIS VAN GOETHEM

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Max Colombie, geblinddoe­kt en imponerend in het Sportpalei­s.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Max Colombie, geblinddoe­kt en imponerend in het Sportpalei­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium