Gazet van Antwerpen Stad en Rand

’t Hof van Commerce maakt comeback

-

Zeg ne ki oe loat ist? Bijna tijd voor de comeback van ’t Hof van Commerce, want die komt er in 2018.

“De goesting was er al een tijdje. Maar onze agenda’s op elkaar afgestemd krijgen, dat was een andere zaak.” Maar zie, volgend jaar lukt het toch: ’t Hof van Commerce maakt een comeback. De gelegenhei­d is er ook naar, want En In Izzegem, het bejubelde debuut van het West-Vlaamse hiphoptrio, is dan twintig jaar oud. “Dat is de vraag die ik door de jaren heen het meeste kreeg: En, wanneer doe je nog eens iets met ’t Hof?”, zegt bezieler Flip Kowlier. “Maar dat doet deugd. Dat is na al die tijd eigenlijk zelfs onvoorstel­baar. Het betekent dat we toch iets van impact hebben gehad.”

Crisisbera­ad

Kowlier scoorde samen met Serge Buyse en DJ 4T4 tal van hits. Kom Mor Ip, bijvoorbee­ld, en Dommestik en Levrancier. En hoewel de stekker er officieel niet uit ging, werd het na 2012 stil. “We zijn misschien wat verouderd – allez, de twee andere toch (lacht) – maar we hebben nog altijd evenveel energie. En toen ik onlangs door onze muziek ging, dacht ik: ik vind dit nog altijd werken. Ik was wel verbaasd toen ik oude beelden terugzag. Wow, dat ging er destijds heel wild aan toe. Tijdens Polé Polé in Gent begonnen de pontons te zinken en moest de politie crisisbera­ad houden, een andere keer kropen de fans zelfs op bussen om ons te zien”, aldus Kowlier. Voorlopig beperkt de reünie zich tot vier optredens. En nieuw werk is – ook voorlopig – niet aan de orde. “Want in het najaar van 2018 is de nieuwe plaat van Ertebreker­s daar al. En daarmee willen we ook op Nederland inzetten”, besluit Kowlier.

FLIP KOWLIER ’t Hof van Commerce “We zijn misschien wat verouderd, maar we hebben nog altijd evenveel energie.”

www.thofvancom­merce.be

 ?? FOTO PIET STELLAMANS ?? Serge Buyse, DJ 4T4 en Flip Kowlier vieren het 20jarig bestaan van ’t Hof van Commerce met een comeback in 2018.
FOTO PIET STELLAMANS Serge Buyse, DJ 4T4 en Flip Kowlier vieren het 20jarig bestaan van ’t Hof van Commerce met een comeback in 2018.
 ?? FOTO FVV ??
FOTO FVV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium