Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Skiën met zicht op’t Stad? Net zo goed als in de Alpen

Onze redactrice test de Wilrijkse sneeuw op de opening van Aspen

- REBECCA VAN REMOORTERE

Skiën op echte sneeuw in Antwerpen, sinds gisterenav­ond kan het. In Wilrijk opende de indoorpist­e Aspen de deuren voor de eerste skifanaten. Dat bleken er maar een handjevol te zijn, maar de opening met toeters en bellen volgt nog eind november. Aan de sneeuw zal het in ieder geval niet gelegen hebben, die ligt er perfect bij.

De skipiste is klaar, dus waarom niet al openen en de herfstvaka­ntie meepikken, moeten ze bij Aspen gedacht hebben. Nu al kan er dus geskied en gesnowboar­d worden. Pas over een maand moeten alle puntjes op de i staan en gaat het complex ook officieel en feestelijk open. Die maand zullen de werknemers ook goed kunnen gebruiken. De ingang naar de parking van Aspen is nog een bouwwerf en ook binnen staat nog niet alles op punt. In de kleedkamer­s is nog geen licht, omkleden kan in de toiletten, waar de vloer nog onder een stoflaag zit van de bouwwerken.

Het sportmater­iaal staat er wel splinterni­euw te blinken. We krijgen nooit eerder gedragen boots en ook het board is onbereden.

240 meter

De piste van 240 meter lang is ook volledig klaar voor gebruik. Het eerste halfuur na de opening hebben we de piste zo goed als voor ons alleen, daarna sijpelt een tiental winterspor­ters binnen die ook niet kunnen wachten om de piste te testen. De sneeuw is

perfect, al moet er tegen het einde van het seizoen nog een pak bij komen, verzekert een ski-initiator. Hoe charmant een skivakanti­e in de Alpen ook is, de sneeuw is zelden zo optimaal als in een indoorpist­e.

Voor de liften moet je wel tijd hebben in Aspen. Aan beide kanten van de piste ligt een lopende band die de winterspor­ters naar boven brengt. Het duurt een paar minuten om boven te komen, maar het is een eenvoudige manier voor beginners om op de top van de denkbeeldi­ge berg te geraken. In de echte Alpen mag je dan wel prachtige vergezicht­en hebben over besneeuwde bergtoppen, in Wilrijk is er een panoramara­am bovenaan de piste met zicht op Antwerpen in de verte, wat ook kan tellen als setting.

Het funpark op de piste ligt er nog niet. Daarvoor is er nog niet voldoende sneeuw. Aspen is dus nog niet helemaal kaar, maar is goed op weg om een populaire attractie te worden in de stad. Vooral voor beginnende winterspor­ters is Aspen de ideale plek om te leren. Laat de eerste maand nu nog een repetitiem­aand zijn. De kinderziek­tes door de vingers gekeken, moet het gezegd dat een skipiste zo dicht bij de stad een absolute aanwinst is. En wie het niet voor de perfecte poedersnee­uw of de sport doet, kan ook gewoon naar Aspen afzakken voor – want dat hoort ook bij een complete ski-ervaring – de Après Skihut op de piste.

 ?? FOTO PATRCIK DE ROO ?? Onze redactrice ging de piste uittesten. Conclusie: de sneeuw ligt er perfect bij.
FOTO PATRCIK DE ROO Onze redactrice ging de piste uittesten. Conclusie: de sneeuw ligt er perfect bij.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium