Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bölöni: 500 euro boete, geen schorsing

-

Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni zit morgenavon­d in Moeskroen gewoon opnieuw op de bank. De Roemeen vloog tegen Standard na rust naar de tribunes, maar kreeg geen schorsing. Hij kwam ervan af met een boete van 1.000 euro, waarvan 500 effectief.

Opvallend: Bölöni’s zware uitspraken zijn niet de aanleiding van de straf. “Grote clubs mogen meer”, klonk het. En ook: “Er is druk om grote clubs weer op hun plaats in het klassement te brengen.” Maar daar komt hij voorlopig mee weg. Neen, de boete kreeg hij omdat hij bewust een tweede bal op het veld had getrapt. Daar was scheidsrec­hter Bram Van Driessche absoluut niet mee gediend. “In de 13e minuut had ik hem al verwittigd vanwege zijn armgebaren, die de spanning verhoogden”, zegt Van Driessche. “Maar oké, dat is nog emotie. Zoals Sa Pinto die na de penaltyfas­e van Edmilson protesteer­de – dat kan ik plaatsen. Maar dat Bölöni belette dat het spel kon worden hervat door die bal ostentatie­f weer het veld op te trappen, kon ik niet tolereren. Dat is er net over.”

Dat Bölöni zijn integritei­t in twijfel trok, vond Van Driessche uiteraard ook not done. “Zo’n reactie is jammer want ik doe mijn job in eer en geweten. Coaches zouden beter meer focussen op hun eigen spelers dan op de arbitrage. Als hun spits vanop drie meter mist, hoor je hen na afloop nooit uithalen. Drie kwartier na de match had ik wel nog een goed gesprek met Bölöni. We hebben alles uitgepraat als grote mensen. Zoals het hoort.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium