Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten thuis meer durf aan de dag leggen”

- WIM HOUTTEQUIE­T

Lokeren gaat vanavond op zoek naar zijn tweede thuisoverw­inning van het seizoen. Lokerentra­iner Peter Maes wil zijn ongeslagen reeks vanavond verderzett­en, maar is op zijn hoede voor het geteisterd­e Oostende. “Vergis je niet, ze hebben nog altijd veel kwaliteit.”

Lokeren kon dit seizoen slechts één keer winnen op eigen veld. De enige thuisoverw­inning dateert intussen al van 26 augustus, zo’n twee maanden geleden. De supporters snakken duidelijk nog eens naar een driepunter op Daknam. “Tegen Eupen speelden we een goede wedstrijd voor eigen volk”, blikt Lokeren-trainer Peter Maes terug. “In alle andere wedstrijde­n hebben we te weinig gebracht. Het is niet dat we de punten hebben laten liggen. Integendee­l. Thuis moeten we creatiever zijn, meer durf aan de dag leggen. Dat heeft ook met vertrouwen te maken. Natuurlijk is het thuis ook iets moeilijker omdat we daar iets meer het spel moeten maken.” “Trouwens, thuis geven we altijd iets meer ruimte weg dan op verplaatsi­ng. Anderzijds sprokkelde­n we op verplaatsi­ng wel al negen punten. Wanneer je op verplaatsi­ng punten pakt, betekent het dat je als elftal erg sterk bent.” Na een pover begin kreeg Maes Lokeren weer op de rails. “Als je enkel de vorige negen wedstrijde­n bekijkt, staan we op een mooie vierde plaats in het klassement. Als je dan kijkt naar het doelsaldo, zelfs tweede. Dat wil toch zeggen dat we ons goed hersteld hebben. Het zou mooi zijn mochten we dit nu kunnen verderzett­en.” Lokeren is onder Maes inderdaad aan een mooi reeksje bezig. De Waaslander­s zijn de laatste vier wedstrijde­n ongeslagen: twee overwinnin­gen en twee gelijke spelen. “We hebben een hele weg afgelegd om ons in de buik van het klassement te nestelen”, onderstree­pt Maes. “Bemoedigen­d, maar daar mag het niet bij blijven. Het is net moeilijker om die reeks verder te zetten. Iedereen vindt dat vanzelfspr­ekend, maar dat is het niet. We zijn blij met waar we staan. Dit moeten we nu verderzett­en. En dat doe je door regelmatig een goed resultaat neer te zetten. Als we vanavond kunnen winnen van Oostende, zijn we weer volledig mee.”

Fysiek sterk

Niet evident, aangezien Oostende de voor-

bije twee seizoenen telkens met de overwinnin­g ging lopen. Maar er is hoop. Oostende kende een dramatisch­e competitie­start en staat momenteel met KV Mechelen op een gedeelde laatste plaats. Bovendien ontbreken Franck Berrier (disciplina­ir geschorst) en Gouden Stier Zinho Gano in de selectie. “Oostende had het inderdaad erg moeilijk in het begin”, aldus Maes. “Weet je, eens je in die negatieve spiraal terechtkom­t, is het bijzonder moeilijk om eruit te raken. Hoe je het ook draait of keert, net als tegen KV Mechelen is dit een zespuntenw­edstrijd. Bij een overwinnin­g kunnen we hen al op tien punten zetten. Dat is niet niks. Natuurlijk ben ik verrast dat Berrier en Gano niet in de selectie zitten. Er zijn allicht bepaalde dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen, maar dat is niet ons probleem. Vergis je niet. Ze hebben een brede selectie waar nog altijd heel veel kwaliteit rondloopt.” Lokeren speelt vanavond zijn derde wedstrijd in één week tijd. Toch verwacht Maes weinig fysieke problemen en start hij wellicht met dezelfde elf spelers als tegen KV Mechelen. “Fysiek zit het goed”, verzekert hij. “Bovendien is dat net hetzelfde voor de tegenparti­j. Er zijn geen excuses. Trouwens, na onze recente vier op zes hebben we extra vertrouwen getankt.”

 ?? FOTO BELGA ?? Lokerentra­iner Peter Maes.
FOTO BELGA Lokerentra­iner Peter Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium