Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We leven naar onze mogelijkhe­den”

Lierse-manager Roel Rymen predikt nogmaals realisme en geduld

-

In een niet eens zo ver verleden was de ‘Slag der Kempen’ een onderonsje van rang en stand in de hoogste klasse. Vandaag is het verworden tot een anonieme afspraak in de kelder van 1B. Alleen buitenland­se financiële inbreng lijkt daar in de toekomst nog veranderin­g in te kunnen brengen.

Niet toevallig hunkeren beide teams naar een gulle mecenas. Maar voorlopig lijkt overleven de boodschap, zowel sportief als extrasport­ief. “Sportief moet en zal dat lukken”, weet Roel Rymen. “Ik blijf erbij dat we een competitie­ve ploeg hebben voor 1B, maar door omstandigh­eden zijn we wat onder de verwachtin­gen gebleven. Nergens kan het zo snel keren als in 1B. Om te promoveren in deze reeks, moet je op het juiste moment pieken, een reeks kunnen neerzetten en een tikkeltje geluk hebben. Zo is het Antwerp vorig seizoen ook gelukt. Al is dat momenteel niet onze eerste zorg. We moeten zoveel mogelijk punten uitlopen op Tubeke.”

Lierse lijkt momenteel hoe dan ook te leven in afwachting van de komst van een nieuwe investeerd­er. “Het is geen groot nieuws als ik zeg dat die op termijn welkom is”, zegt Rymen. “Intussen leven we naar onze mogelijkhe­den. We hadden niet de middelen om met een portefeuil­le van vijf miljoen euro naar de transferma­rkt te trekken, maar hebben toch een degelijke kern op de been gebracht. Intussen moeten we ons verder opwerken en dan zien we wel hoe het naast het veld verloopt, want op dat vlak valt er momenteel niets concreet te melden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium