Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-hooligan brengt boek uit

- (pvdp)

“Een wedstrijd waarin we niet konden rellen was een teleurstel­ling.” Zo omschrijft Thierry Dodici (49) in zijn boek zijn verleden als hooligan van Club Brugge.

East Side Never Dies ligt vanaf dit weekend in de boekhandel en dat is eigenlijk een week te laat. Het zou een marketings­tunt zijn geweest om het boek te laten verschijne­n op de dag dat erfvijande­n Club Brugge en R. Antwerp FC na zoveel jaren opnieuw tegenover elkaar stonden.

Twee jaar geleden schreef een hooligan van Beerschot al een boek over het milieu. In de jaren negentig deed een lid van de harde kern van R. Antwerp FC het ook al. Telkens krijgt de lezer een inkijkje, maar de echte geheimen blijven altijd bewaard.

“Ik ben een hooligan geworden in de jaren tachtig. Dat waren de hoogdagen en ik was meteen verkocht. Al snel volgde ik Club Brugge bij alle wedstrijde­n en het duurde dan ook niet lang voor ik een vaste waarde was bij de toenmalige East Side”, zegt Thierry Dodici.

In al die jaren heeft Dodici, die vijf jaar geleden het voetbalgew­eld vaarwel zei, veel zien veranderen. “Confrontat­ies in en rond het stadion zijn verleden tijd. Ook ergens halverwege een verplaatsi­ng met de tegenstand­er afspreken, is bijna onmogelijk geworden. De politie volgt de harde kernen op de voet en er is altijd en overal begeleidin­g.”

Afzijdig houden?

De free fights in de bossen of op afgelegen terreinen zijn niet aan hem besteed. “Daar ben ik iets te oud voor geworden”, zegt Dodici.

Maar toch jeukt het soms nog. “Ik volg het milieu nog vanop afstand en mocht er in het stadion onverwacht­s toch een confrontat­ie komen met rivalisere­nde supporters, weet ik niet of ik me afzijdig zou kunnen houden. Ik ben ondertusse­n een brave supporter, maar de hooligan blijft toch altijd een beetje in je lijf zitten.”

 ?? FOTO LANNOO ?? Thierry Dodici heeft het voetbalgew­eld naar eigen zeggen vijf jaar geleden afgezworen.
FOTO LANNOO Thierry Dodici heeft het voetbalgew­eld naar eigen zeggen vijf jaar geleden afgezworen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium