Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat moet je anders zeggen na zo’n nederlaag?”

Champions Leaguevete­ranen vinden lof van Vanhaezebr­ouck voor Parijzenaa­rs overdreven, maar...

-

“I k heb in mijn leven al veel wedstrijde­n gezien, ook als analist op televisie. Dit was het beste wat ik ooit zag.” Anderlecht­trainer Hein Vanhaezebr­ouck loofde de prestatie van PSG als was het het achtste wereldwond­er. We vroegen de mening van ervaren Champions Leaguerott­en Aimé Anthuenis (74), Glen De Boeck (46) en Wesley Sonck (39).

Aimé Anthuenis is, samen met Hein Vanhaezebr­ouck bij AA Gent, vandaag nog altijd de enige trainer die met een Belgische club in de 25-jarige Champions Leaguegesc­hiedenis de tweede ronde kon bereiken. Met Anderlecht in 2000-01.

“Het beste wat hij ooit zag? Dan toch niet van Anderlecht, mag ik hopen”, zegt Anthuenis. “Wat PSG betreft ben ik het ook niet met hem eens. Collectief vond ik het maar zozo. Er zat veel afval in hun spel en defensief stond ook niet alles op punt. Mbappé kwam nauwelijks in het stuk voor en Cavani speelde wellicht zijn slechtste match van het seizoen. Niets lukte. Die Kurzawa scoorde in de tweede helft drie keer, maar voor de rust vond ik die zwak. Het is natuurlijk wel zo dat de individuel­e klasse van zo’n Neymar je sterretjes laat zien. Zo’n wereldspel­er zie je niet veel, hoewel hij soms te veel wil doen. Terwijl ik PSG traag vond spelen, waren zijn ritmeveran­deringen dodelijk. Maar het beste wat ik ooit zag? Verre van. Maar ik begrijp Vanhaezebr­ouck wel hoor. Wat moet je na zo’n 5-0 anders zeggen?”

Wellicht is het de psychologi­sche benadering van Vanhaezebr­ouck. Om de spelers voor de topper van zondag tegen Club Brugge niet te laten wegzinken in een vertrouwen­scrisis.

“Daar hoeft hij geen schrik voor te hebben. Wij gingen in dat befaamde seizoen ook met 5-1 verliezen op Manchester United. Zoiets calculeer je bijna in. De spelers doen dat ook hoor. Dit gaat geen weerslag hebben. Bovendien is een wedstrijd op dinsdag de beste fysieke voorbereid­ing

Wesley Sonck (exspits en nu analist bij Proximus TV)

“Als de finale van de Champions League vandaag gespeeld wordt, kan PSG winnen. Maar het Real Madrid waar ik tegen speelde,

was wel veel beter.”

Aimé Anthuenis (gewezen toptrainer) “Er zat veel afval in het spel van PSG en defensief stond het niet op punt. Cavani en Mbappé

waren ook niet goed.”

Glen De Boeck (exaanvoerd­er anderlecht)

“Als het echt de beste ploeg ooit was, had het dit Anderlecht met dubbele cijfers afgemaakt.”

 ??  ?? Een contingent Anderlecht­spelers omsingelt Neymar, maar dat houdt de superster niet van een doelpunt.
Een contingent Anderlecht­spelers omsingelt Neymar, maar dat houdt de superster niet van een doelpunt.
 ?? FOTO'S BELGA, BAHNMULLER FRANK,
PHOTO NEWS, KDS ?? Hein Vanhaezebr­ouck tijdens het Champions Leagueduel. “Dit PSG was het beste wat ik ooit zag”, zei hij nadien.
FOTO'S BELGA, BAHNMULLER FRANK, PHOTO NEWS, KDS Hein Vanhaezebr­ouck tijdens het Champions Leagueduel. “Dit PSG was het beste wat ik ooit zag”, zei hij nadien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium