Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo’n zege had ik nog eens nodig”

-

Nick Van Peborgh heeft zondag de cross in Bonheiden op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen stak Renée Eykens voor het tweede jaar op rij de zege op zak.

Aanvankeli­jk wilde Van Peborgh in de halve marathon van Dordrecht starten, maar uiteindeli­jk besloot hij toch in Bonheiden te lopen.

“In Dordrecht wilde ik voor een toptijd gaan, maar door de stevige wind daar in de Nederlands­e polders was dat niet haalbaar”, zegt Van Peborgh.

In Bonheiden ging het wel super. De loper uit Ekeren won de 8,85 km lange cross met dertig seconden voorsprong op de Duitser Samuel Fitwi. “Ik was geprikkeld na de afgelopen wedstrijde­n en wilde een scenario vermijden waarin ik het opnieuw in de sprint zou moeten afleggen. Daarom startte ik heel snel met de gas volledig open. Een Duitser ging wel goed mee. Ik plaatste versnellin­g na versnellin­g tot hij in de vierde ronde volledig crashte. Die Duitser ging er volledig onderdoor. Dat was een zalig gevoel. In de laatste ronde kon ik mijn voorsprong nog vlot behouden. Zo’n zege had ik echt nog eens nodig. Ik was enorm gemotiveer­d en de vorm is momenteel heel goed.”

De komende weken mikt de vijfvoudig­e winnaar van de Antwerp Ten Miles op de 7-Heuvelenlo­op (19 november) en de Warandeloo­p in Tilburg (26 november). Ook het BK cross in Brussel op 25 februari zit in zijn achterhoof­d.

Bij de vrouwen won Renée Eykens de 4 km lange cross in 14’06. Elke Godden (14’13) uit Hemiksem en provinciaa­l veldloopka­mpioene Jolien Boonen (14’18) mochten mee op het podium.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium