Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog altijd onderzoek op hart Tim Nicot

- (dvd)

Er wordt nog altijd onderzoek verricht op het hart van Tim Nicot (23). In mei 2015, 2,5 jaar geleden, zakte hij net als Joël Lobanzo in elkaar op het veld. “We hopen dat Tims hart anderen kan beschermen”, zegt zijn zus Lynn.

Het overlijden van Tim Nicot ging in 2015 als een schokgolf door de Kielse voetbalclu­b Beerschot-Wilrijk. Hij zakte ineen tijdens een toernooi en overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

“Vlak voor de dokters de machines gingen stilleggen, kwamen ze ons vragen of ze zijn hart mochten gebruiken voor onderzoek. We hebben ja gezegd”, vertelt zijn zus Lynn. “Nog maar een paar weken geleden werden we uitgenodig­d bij het UZA in Edegem, waar ons werd gevraagd of er nog bij- komend onderzoek mocht worden uitgevoerd. Ook mijn ouders hebben bloed gegeven. We weten ondertusse­n wel dat Tims aandoening niet genetisch was – wij hebben het dus niet. Zijn hartspier was op het moment van zijn overlijden drie keer zo groot als normaal. Maar wat de concrete oorzaak daarvan was, dat weten we nog altijd niet met zekerheid. We hopen dat het verdere onderzoek van het UZA daar meer licht op kan werpen. Niet alleen opdat wij het zouden weten, maar ook opdat andere jonge sporters ertegen beschermd zouden kunnen worden.”

De familie van Tim Nicot wenst ook uitdrukkel­ijk haar steun te betuigen aan de familie van Joël Lobanzo. “We weten als geen ander hoe moeilijk het is om dit te moeten doorstaan”, zegt Lynn. “Dit verdient niemand.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium