Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toestand Antwerps koppel nog steeds zorgwekken­d”

- (vdaa, gsd, bfr)

De toestand van het Antwerpse koppel dat zwaargewon­d raakte bij de aanslag in New York, is volgens kennissen nog steeds zeer ernstig. Het stadsbestu­ur van Antwerpen besliste om de vlaggen van het stadhuis halfstok te hangen.

Het Antwerpse gezin dat dinsdag slachtoffe­r werd van de Oezbeekse terrorist Sayfullo Saipov verkeert nog steeds in zorgwekken­de toestand. Dat zeggen kennissen van de slachtoffe­rs. Het gezin was voor een city trip in New York en maakte dinsdag een fietstocht­je toen de dader hen met een pick-up aanreed.

De vrouw, die als marketing communicat­ion manager werkt voor Brussels Airlines, raakte ernstig gewond aan de benen. Haar echtgenoot, de CEO van een bedrijf uit Borsbeek, liep een zwaar hersentrau­ma op en werd onmiddelli­jk geopereerd. “Ook hun zoontje raakte gewond”, zegt een bestuursli­d van de Antwerpse hockeyclub Beerschot, waar het koppel zeer actief is. “Gelukkig vallen de verwonding­en van hun kind mee.”

De familie van de slachtoffe­rs zou het getroffen gezin achterna gereisd zijn om hen in New York bij te staan. Het Antwerpse stadsbe- stuur besliste om de Amerikaans­e vlag te hijsen op het stadhuis, uit solidarite­it met de slachtoffe­rs. De overige vlaggen werden halfstok gehangen.

Intussen zijn de moeder en zussen van Ann-Laure Decadt (31), de jonge vrouw die omkwam bij de aanslag in New York, sinds gisteren terug in ons land. Wanneer het stoffelijk overschot van de WestVlaams­e wordt gerepatrie­erd is nog niet duidelijk. In Oostnieuwk­erke, waar Ann-Laure woonde, doet het nieuws de ronde dat ze op Wapenstils­tand wordt begraven, maar dat is een richtdatum die nog niet met zekerheid vastligt.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? De vlaggen hangen halfstok op het stadhuis.
FOTO VICTORIANO MORENO De vlaggen hangen halfstok op het stadhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium