Gazet van Antwerpen Stad en Rand

The Biba Boutique: verhuis en 3x groter

Tweedehand­sen vintagewin­kel sinds deze week in pand verderop in Kloosterst­raat

-

The Biba Boutique is met zijn opvallende etalage niet meer weg te denken uit de Kloosterst­raat. De vintagewin­kel verhuist nu naar een pand verderop en wordt drie keer zo groot.

Ruim anderhalf jaar geleden opende Suad Marzouki haar The Biba Boutique, een winkel die gespeciali­seerd is in de betere tweedehand­skleding en vintage. “Het is een droom die uitkomt”, zei ze toen. “Ik werk al 25 jaar in de wereld van mode, haar en make-up en ik vind het geweldig om vrouwen mooi te maken.”

Vintagekle­ding lijkt aan een flinke opmars bezig. “Steeds meer mensen ontdekken dat ze in vintagewin­kels een topstuk kunnen kopen, voor de prijs van kleding uit de goedkopere ketens”, verklaart Suad het succes van de tweedehand­smarkt. Ook haar winkel barstte al snel uit zijn voegen. “Het besluit om te verhuizen was er snel. Alleen was het wachten op een geschikte locatie in de Kloosterst­raat.”

Justitiepa­leis

Ter hoogte van nummer 64 vond Suad het ideale pand om haar uitgebreid aanbod in kwijt te kunnen. De nieuwe winkel is sinds 1 november open en is goed voor zo’n 300 m² aan vintagekle­ding en -accessoire­s. Er is ook een speciale ruimte voor avond- en trouwkledi­ng. Uitprobere­n kan in de drie ruime paskamers.

De onderneems­ter liet zich inspireren door het interieur van een bijzondere vintagewin­kel in New York. “Ik wou die winkel overtreffe­n of minstens evenaren.”

Blikvanger­s in de winkel zijn de grote welkomstto­og, afkomstig uit het oude Justitiepa­leis, en de reusachtig­e kroonlucht­ers. Het aanbod werd overzichte­lijk gemaakt dankzij een presentati­evitrine voor exclusieve handtassen en een speciale wand voor schoenen. “De winkel moet vooral luxe en gezellighe­id uitstralen. Onze etalage zal er altijd spectacula­ir uitzien.”

Stijladvie­s

Suad heeft nog meer dromen. Zo wil ze een boek schrijven over haar avonturen en ontmoeting­en in The Biba Boutique en dit combineren met stijladvie­s. “Ik heb geleerd dat schoonheid niet afhankelij­k is van de laatste mode. Iedere vrouw kan een persoonlij­ke stijl aanmeten die haar persoonlij­kheid tot uiting laat komen. Wanneer ik bij een klant iets niet mooi vind staan, dan zeg ik het gewoon, ook al verkoop ik dan niks. Ze appreciëre­n dat en komen er speciaal voor terug.”

The Biba Boutique werd onder meer bekend dankzij een kleine, bijzondere collectie jurken van de Antwerpse modeontwer­pster Ann Salens. Daarnaast vindt u er stuks van de betere modemerken zoals Dries Van Noten, Valentino en Chanel.

Iedere vrouw kan trouwens haar tweedehand­sstuks binnenbren­gen. Suad verkoopt ze graag verder. “Al ben ik wel eerlijk over welke items verkopen en welke niet. Ook dat wordt gewaardeer­d.”

 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Suad Marzouki in haar gloednieuw­e winkel. “Ik liet me inspireren door een bijzondere vintagewin­kel in New York. Ik wou hem overtreffe­n of minstens evenaren.”
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS Suad Marzouki in haar gloednieuw­e winkel. “Ik liet me inspireren door een bijzondere vintagewin­kel in New York. Ik wou hem overtreffe­n of minstens evenaren.”
 ??  ?? De winkel heeft onder meer een welkomstto­og van het oude Justitiepa­leis en een presentati­evitrine voor handtassen.
De winkel heeft onder meer een welkomstto­og van het oude Justitiepa­leis en een presentati­evitrine voor handtassen.
 ??  ?? Met haar bijzondere etalage wil Suad de aandacht trekken in de Kloosterst­raat.
Met haar bijzondere etalage wil Suad de aandacht trekken in de Kloosterst­raat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium