Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WeTasker: voor klusjes waar u geen zin in heeft

Nu ook actief in Antwerpen

- (rvre)

Een Halloweenp­ompoen uitsnijden, boodschapp­en doen of naar het containerp­ark rijden. Geen zin om het zelf te doen? Met het nieuwe platform WeTasker kun je taken simpelweg uitbestede­n aan mensen die iets willen bijverdien­en.

WeTasker is opgericht door twee Mechelaars en bestaat nog maar sinds september. Toch werden er nu al voor 23.000 euro taken geplaatst en telt het platform een drieduizen­dtal gebruikers. Het systeem start nu ook in Antwerpen. WeTasker heeft al een kantoorrui­mte in de KBC-toren.

Via het platform kunnen gebruikers een taak ingeven die ze zelf niet kunnen of willen doen. De gebruiker plakt een zelfgekoze­n bedrag op de taak. Mensen kunnen op die taak ingaan of een tegenbod plaatsen.

“Het gaat om mensen die bovenop hun hoofdberoe­p nog wat willen bijverdien­en. Door het uitvoeren van taken kan iemand tot 5.100 euro per jaar verdienen aan een gunstig belastingt­arief van 10%, via de wet rond deeleconom­ie die vorig jaar is goedgekeur­d. Vanaf volgend jaar wordt dat belastingt­arief nog voordelige­r. Ondertusse­n is WeTasker erkend door de overheid als platform voor de deeleconom­ie”, zegt Remco Dumortier, een van de initiatief­nemers. Hij kwam op het idee voor WeTasker. “Ik werk als business consultant en ben niet vaak thuis. Ik ben ook allesbehal­ve handig. Als er iets in de tuin moet gebeuren, zoek ik iemand die dat voor mij kan doen. Het is niet eenvoudig om iemand te vinden en zeker niet iemand die meteen beschikbaa­r is. Uit dat probleem is WeTasker gegroeid.”

Alle taken die via WeTasker uitgevoerd worden, zijn verzekerd tegen lichamelij­ke en materiële schade. “De betaling verloopt bovendien op een veilige en tijdige manier via het platform wanneer beide partijen hebben aangegeven dat de klus geklaard is.”

WeTasker is te vergelijke­n met het principe van Airbnb. Zo kunnen gebruikers ook reviews achterlate­n over de uitvoerder­s. Zo’n vorm van deeleconom­ie is de toekomst volgens Dumortier. “Er zullen alleen maar meer initiatiev­en ontstaan als Uber, Airbnb of WeTasker. Ook overheden in verschille­nde landen zijn volop bezig met wetgeving rond deeleconom­ie.”

 ?? FOTO JVDP ?? WeTasker in Antwerpen.
FOTO JVDP WeTasker in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium