Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pippi Langkous maakt het kakelbont

-

Wie nog een leuke herfstvaka­ntie wil beleven, boekt een trip naar Villa Kakelbont. De roodharige bewoonster Pippi Langkous zet in Elckerlyc de boel op stelten in een musical die de hele familie aanspreekt.

Enigszins verrassend: Pippi wordt niet gespeeld door een jong aanstormen­d talent maar door Free Souffriau, die op musicalvla­k haar sporen al ruimschoot­s verdiend heeft. De naam van de veelzijdig­e actrice en zangeres is bovendien onlosmakel­ijk verbonden met die van Mega Mindy. Maar nu speelt Souffriau dus een heel andere heldin. Het lycra pakje heeft ze ingeruild voor een bont jurkje, want Pippi Langkous ligt niet wakker van wat de goegemeent­e denkt. Ze doet gewoon haar eigen zin.

In de musical is het een ietwat bedeesd meisje dat bij oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Het meisje vindt doorgaans alles behoorlijk saai, behalve het verhaal van Pippi Langkous. Onder impuls van haar oma trekt ze de kleren aan en in haar fantasie wordt ze het sterke meisje met de rode vlechten en de ontelbare sproeten. Samen met haar buurkinder­en Tommy en Annika gaat ze op avontuur, maar daarbij wordt ze geconfront­eerd met een paar stevige stoorzende­rs. De ‘deftige dames’ zien zo’n alleenwone­nde wildebras niet als een aanwinst, en bovendien krijgt Pippi twee ontsnapte boeven op haar pad. VROLIJKE PLETWALS Als familiemus­ical heeft Pippi zet de boel

op stelten een grote troef: omdat heldin Pippi zo stoer is, spreekt ze zowel jongens als meisjes aan. Er is dus niemand in het publiek die na een kwartier al naar het toilet wil. En wie zich afvraagt of Free Souffriau de juiste keuze was, moet vooral komen kijken. Ze speelt de Pippi die de toeschouwe­r hoopt te zien. Free pletwalst vrolijk door de voorstelli­ng, maar toont af en toe een vleugje breekbaarh­eid en een zweem van eenzaamhei­d.

Ook de rest van de cast doet het goed. Bert Verbeke en William Boeva stelen de show in onvervalst­e slapstick-stijl als de twee niet echt heel snuggere ontsnapte boeven. En de doorwinter­de An Lauwereins kan zich komisch helemaal uitleven, onder meer als een van de ‘deftige dames’, in een op en top Vlaamse voorstelli­ng die de herfst wat minder guur maakt. (ghv)

Nog tot 05/11 in theater Elkerlyc, Frankrijkl­ei 8587, Antwerpen. www.uitgezonde­rd.be

 ?? Free Souffriau als Pippi Langkous: wildebras met een goed gedoseerd vleugje breekbaarh­eid. ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
Free Souffriau als Pippi Langkous: wildebras met een goed gedoseerd vleugje breekbaarh­eid. FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium