Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club Brugge informeert naar Van Crombrugge

Ook AA Gent denkt aan keeper van Eupen

- (jug)

Door de twijfels over keepers Ethan Horvath en Guillaume Hubert zoekt Club Brugge nu al naar een nieuwe doelman om in januari aan te trekken. Blauwzwart informeerd­e alvast naar Hendrik Van Crombrugge (24) van Eupen. Die slikte in 48 matchen wel 105 tegengoals, maar voorkwam vaak nog veel erger.

Het is afwachten welke keeper Club Bruggecoac­h Ivan Leko zondag opstelt in de competitie­topper tegen Anderlecht. Een blunder van Horvath luidde de competitie­nederlaag in tegen RC Genk, maar zijn vervanger Guillaume Hubert zag er vorige week ook niet goed uit bij de tegengoal van STVV.

Omdat de twijfels groeien, denkt Club eraan om in januari al versterkin­g te halen. Deze zomer trok het al aan de mouw van Eupendoelm­an Hendrik Van Crombrugge, maar toen was dat vooral nog met de bedoeling om tweede keeper te worden. Dat zag Van Crombrugge – die zijn contract bij Eupen had verlengd tot 2019 – niet zitten en dus bleef hij. Nu ligt de situatie anders. De Leuvense keeper ziet in Jan Breydel nu wel mogelijkhe­den om de nieuwe nummer 1 te worden. Bij zijn contractve­rlenging bij Eupen is hem trouwens gezegd dat de Oostkanton­ners zullen meewerken als er een goed bod komt.

Schiettent

Toch blijft de Brugse interesse opvallend, want Hendrik Van Crombrugge staat bij Eupen geregeld in een schiettent. Door de wankele Eupense defensie slikte hij in twee seizoenen tijd – in 48 matchen – liefst 105 tegengoals. Vorig jaar moest hij zelfs tot speeldag 26 wachten op zijn eerste clean sheet en dit seizoen is een wedstrijd zonder tegengoals er ook nog niet van gekomen. Alleen zorgt het overaanbod aan werk ervoor dat Van Crombrugge zich in de kijker kan spelen en vaak nog veel tegengoals voorkomt

Club Brugge informeerd­e dus, maar is niet de enige geïnteress­eerde club. Zo houdt AA Gent Van Crombrugge ook in de gaten voor het geval er straks een niet te weigeren bod op Lovre Kalinic komt. Met zijn profiel – Belgisch, jong en talentvol – is Van Crombrugge sowieso interessan­t voor de Buffalo’s.

Wat het ook wordt: Van Crombrugge voelt zich klaar voor een stap hogerop. U zult misschien zeggen dat Club ook nog Ludovic Butelle heeft, maar die moet weg. Terwijl beloftedoe­lman Jens Teunkens (19) nog te jong geacht wordt om nu al te concurrere­n in de Brugse A-kern.

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium