Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op zoek naar vijfde opeenvolge­nde zege

Jason Clark tekent vlak voor verplaatsi­ng naar Luik voor extra seizoen

- (cpm)

Eén wedstrijd staat er vanavond op de affiche van de zevende speeldag van de EuroMillio­ns League. Telenet Giants Antwerp trekt naar Luik en gaat op zoek naar een vijfde opeenvolge­nde overwinnin­g. “Opletten voor onderschat­ting”, waarschuwt MVP Jason Clark.

Samen met Oostende, dat zes op zes telt, is Telenet Giants Antwerp de enige ploeg in de EuroMillio­ns League die nog ongeslagen is. De Giants zijn dus inzake resultaat schitteren­d aan de campagne begonnen. Zeven op negen in Europa, kwalificat­ie voor de kwartfinal­e van de Beker van België en dus vier op een rij in de competitie. Toch sluipt er een zekere nonchalanc­e in de selectie. De voorbije wedstrijde­n stond de defense niet altijd even scherp en kroop de ploeg zowel tegen Bergen en als tegen Groningen door het oog van de naald. Werk aan de winkel voor coach Roel Moors en zijn sportieve staf om de Antwerpse selectie met de nodige focus aan de opworp te krijgen.

In Luik zou een vijfde opeenvolge­nde overwinnin­g geen probleem mogen vormen. De club uit de Vurige Stede telt slechts één op zes, maar blijft in de eigen Country Hall wel een moeilijk te bespelen ploeg. Mannen als François Lhoest, Boris Penninck en Terry Deroover zijn venijnige spelers die tegen sterke opponenten boven zichzelf kunnen uitgroeien. Luik pakt ook uit met een trio Amerikanen (Larson, Montgomery en Harris), de Sloveen Cebasek en de Serviër Bojovic. “We mogen inderdaad Luik niet onderschat­ten”, aldus Jason Clark. “We zitten in de winning mood en we moeten met de juiste mentalitei­t op zoek gaan naar een nieuwe overwinnin­g.”

De 27-jarige Amerikaan, vorig seizoen de MVP (Most Valuable Player) van de Belgische eerste klasse, tekende een nieuw contract van één seizoen bij Telenet Giants Antwerp. De kapitein van de Sinjoren voelt zich bijzonder goed in zijn vel in Antwerpen en kent individuee­l weer een sterke seizoensta­rt.

“Met mijn 27 jaar ben ik al een ancien in het team. Dat is ook de reden waarom ik bijtekende. Dit is een jonge, maar vooral bijzonder getalentee­rde groep met goede coaches. En last but not least: iedereen ligt de komende jaren nog vast bij Telenet Giants Antwerp. We hebben met deze club dan ook een mooie toekomst”, aldus de Amerikaans­e floorleade­r van Telenet Giants Antwerp.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium