Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vijfde promotie op rij zou toch fantastisc­h zijn”

-

Pakken ze hem of pakken ze hem niet? Heel Beerschot Wilrijk kijkt al de hele week reikhalzen­d uit naar zondag, als paars-wit op bezoek gaat bij Union. Winst in het Koning Boudewijns­tadion staat zo goed als gelijk aan het veroveren van de eerste periodetit­el in eerste klasse B.

De 2000 tickets die Beerschot Wilrijk ter beschikkin­g kreeg voor de verplaatsi­ng naar het Koning Boudewijns­tadion, gingen de voorbije dagen als zoete broodjes over de toonbank op het Kiel. Gisteren waren ze al allemaal de deur uit.

Naast al die supporters mag Beerschot Wilrijk ook rekenen op de morele steun vanuit het verre Colombia. Daar zal Daniël Cruz, gewezen chouchou van het Kiel, de wedstrijd van zijn ex-ploeg nagelbijte­nd volgen.

“Ik volg Beerschot Wilrijk nog steeds van dichtbij”, zegt Cruz. “Natuurlijk weet ik dat ze vorige week met 5-0 gewonnen hebben van Roeselare en zo in de stand twee doelpunten voorsprong hebben qua doelpunten­saldo ten opzichte van OH Leuven. Als ik in België ben, mis ik geen enkele wedstrijd. Ik hoop in het voorjaar nog eens te kunnen langskomen. Ondertusse­n hou ik vooral contact via Mo Messoudi.”

Het mag duidelijk zijn: Cruz’ hart is nog steeds verbonden aan het Kiel. “Ik voel me zelfs nog erg verbonden met de huidige ploeg. Met Mo Messoudi, Guillaume François en Hernan Losada speelde ik destijds nog samen. En ja, ook de leden van de technische staf zijn natuurlijk geen onbekenden voor mij. Marc Brys was destijds mijn coach en met zowel Issame Charaï (bij Lierse) als Bram Verbist (bij Germinal Beerschot) deelde ik als speler de kleedkamer. Onder Marc Brys won ik trouwens samen met Mo Messoudi en Bram Verbist de Beker van België. Dat zijn dingen die je nooit vergeet. Ik heb echt veel vrienden overgehoud­en aan mijn tijd op het Kiel. Ook Hernan

(Losada, red.) hoor ik nog vaak.”

Placca

Zondag zal Cruz er dus niet live bijzijn, maar in de zomer kwam hij tijdens de voorbereid­ing wel al eens een kijkje nemen naar zijn exclub. “Samen met Kris De Wree ben ik komen kijken naar de oefenmatch tegen AA Gent. Naast Messoudi, François en Losada vielen me toen vooral een sterke doelman Romo en spits Fessou Placca op. Beerschot Wilrijk speelt vanuit een sterk collectief en zet een prima organisati­e neer. Bovendien beschikken ze over spelers die individuee­l iets kunnen forceren. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ze zondag een belangrijk­e stap kunnen zetten naar een vijfde promotie op rij. Dat zou toch echt een unieke prestatie zijn”, besluit Cruz.

HUGO FRET

 ??  ?? Daniël Cruz. Nog steeds vurig supporter van ‘zijn’ Beerschot Wilrijk.
FOTO PHOTO NEWS
Daniël Cruz. Nog steeds vurig supporter van ‘zijn’ Beerschot Wilrijk. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium