Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetjes op de grond houden”

Dimtri Jacobs wil reeks verderzett­en tegen Broechem

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Promovendu­s Rochus Deurne is op toerental. Na ruime zeges tegen Hoboken en Brasschaat werd vorige zondag ook rode lantaarn Katelijne met 5-2 over de knie gelegd. Met maar liefst dertien goals in drie wedstrijde­n vindt de Deurnese aanvalslin­ie vlot de weg naar doel. Man in vorm is aanvoerder Dimitri Jacobs (32), goed voor vier treffers in de jongste drie wedstrijde­n.

“In het begin van het seizoen liep het bij mij nog wat stroef, maar de voorbije weken gingen de ballen er vlot in”, beaamt de Deurnese centrumspi­ts. “Met de snelheid van Diensi op links en de voetbalvis­ta van Pals op rechts heb ik dan ook de perfecte aanvoer. Dat we daarnaast nog eens de ervaring van een klepper als Lorenz Voet achter de hand hebben, getuigt van onze grote offensieve weelde. Een persoonlij­ke doelstelli­ng heb ik niet. De doelpunten komen een beetje van overal bij ons. Dat is net onze sterkte.”

“Niet alleen vooraan, maar ook achteraan en op het middenveld zit het goed. We staan gewoon met erg veel vertrouwen te voetballen. Meer nog dan vorig seizoen proberen we de opbouw te verzorgen van achteruit. Op die manier creëren we elke wedstrijd tal van kansen. Al werken we die zeker nog niet aan honderd procent af. De mooie reeks die we nu neerzetten, had zelfs nog wat langer kunnen zijn, want met een beetje geluk zat er tegen Zwijndrech­t en ‘s Gravenweze­l-Schilde ook meer in. Toch moeten we nu onze voetjes op de grond houden en nuchter toeleven naar de match van zondag tegen Broechem. Ik ken die ploeg niet echt, maar heb al vernomen dat het een geduchte tegenstand­er is die een goed blok kan neerzetten.”

Met de vijfde plaats presteert Rochus Deurne boven de verwachtin­gen. Bovendien zal het na de wedstrijd tegen Broechem alle ploegen uit de linkerhelf­t van de kolom al tegenover zich hebben gehad. “Hier hadden we als promovendu­s op voorhand voor getekend”, bekent Jacobs. “We wisten dat we een goede ploeg hadden, maar hadden geen idee van wat het niveau in tweede ging zijn. Eind vorig seizoen sprak ik de ambitie uit om dit jaar geen grijze muis te zijn. Daar zijn we tot nu toe al goed in geslaagd. Al vind ik dat we onze doelstelli­ngen moeten durven te herzien. Een eindrondet­icket behalen zit er volgens mij wel in”, zegt de aanvoerder, die al zijn zesde seizoen bij Rochus bezig is. “In die tijd speelde ik al in drie verschille­nde reeksen. Het is mijn ambitie om ooit opnieuw in eerste te staan met deze club. Op lange termijn moet dat zeker mogelijk zijn. Zeker als we erin slagen om deze groep bij elkaar te houden.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Dimitri Jacobs met de bal aan de voet tegen Zwijndrech­t.
FOTO KOEN FASSEUR Dimitri Jacobs met de bal aan de voet tegen Zwijndrech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium