Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derby lang niet kunnen winnen, maar de kaarten liggen anders”

- (jp)

De komende weken staan er voor Rumst enkele toppers op het programma, maar eerst is er nog de derby met Reet. In tegenstell­ing tot de vorige seizoenen begint Rumst nu als favoriet aan die partij.

“De voorbije jaren konden we niet meer winnen van Reet, maar nu liggen de kaarten enigszins anders”, vertelt Jeroen De Leeuw. “Rumst is er in vergelijki­ng met de vorige seizoenen op alle vlakken op vooruitgeg­aan. Kwalitatie­f zijn we sterker geworden en we brengen ook beter voetbal. We willen graag in de top vijf meedraaien en dan is het belangrijk dat we niets laten liggen tegen de lager geklasseer­de ploegen. Het is dan ook belangrijk dat we zondag winnen. Dat we op ons eigen veld spelen, is op zich al een voordeel en bovendien krijgen we met Reet een ploeg op bezoek die recent 0 op 21 haalde. Toch moeten we opletten, want een gewond dier kan soms lelijk uit de hoek komen. Maar met de kwaliteit die we in ons team hebben, moeten we wel in staat zijn om te winnen van onze buren”, aldus De Leeuw die vorige week niet op het wedstrijdb­lad stond tegen Wintam.

“Ik was geschorst en speelde dus niet mee. We verloren met 2-1, maar kregen wel wat kansen. Wintam bracht wel het betere voetbal en won uiteindeli­jk verdiend. Het is nu aan ons om die misstap recht te zetten. Zelf hoop ik om nog enkele doelpuntje­s mee te pikken, al doe ik het met voorlopig negen treffers verre van slecht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium