Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We trekken naar de leider om er iets te rapen”

- (jp)

Met zestien punten uit tien wedstrijde­n staat Nielse netjes in de linkerkolo­m. Zondag trekt het naar leider Willebroek­se, maar net nu zijn er heel wat spelers onbeschikb­aar. Toch wil Nielse proberen om het de koploper en winnaar van de eerste periodetit­el moeilijk te maken.

Maar liefst zes basisspele­rs zullen er zondag niet bij zijn bij Nielse en dat is niet evident om op te vangen. Glenn Noben zal er wel bijzijn. De centrale middenveld­er beseft dat het de komende weken niet eenvoudig wordt.

“We hebben een krappe kern. Het is jammer dat we net nu zes spelers moeten missen. Als iedereen er is, hebben we echt een goed elftal en doen we zelfs bovenaan mee. Daar ben ik zeker van. Gloub en De Troetsel zijn geschorst en Waltzing, Swaegers, Mast en Tadlaoui ontbreken, omdat ze geblesseer­d zijn. We kunnen dat natuurlijk opvangen, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Toch gaan we naar Willebroek om er iets te rapen. De 7-3 overwinnin­g van vorig weekend tegen Oxford Hemiksem heeft ons vertrouwen gegeven. Als we onze kansen hadden afgemaakt, hadden er misschien wel dubbele cijfers op het scorebord gestaan”, blikt Noben terug.

“We hebben tot nu toe zeker niet te klagen, maar in de drie wedstrijde­n voor Oxford Hemiksem haalden we slechts één op negen. Ondanks die dip staan we nog altijd op de zevende plaats, maar door al die afwezigen zal het moeilijk worden om die goede positie te handhaven. Het is even roeien met de riemen die we hebben. Toch blijft de ambitie om er een rustig seizoen van te maken. Niet in de degradatie­zorgen geraken en af en toe eens voor een uitschiete­r zorgen, dat moet het seizoen van Nielse worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium