Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik verwacht nog niet om pott en te breken”

- (basp)

De Belgische juniores lopen zondag op de Crosscup in Mol traditione­el een soort mini-interland tegen de Ierse en Nederlands­e nationale ploeg. Jochem Vermeulen wil in de Kempen mee de Belgische eer hoog houden.

Dat Vermeulen aardig in vorm zit, bewees hij op 22 oktober nog op de Mastenbosl­oop voor eigen club in Kapellen. Vermeulen won daar de 5 kilometer voor Lex Van den Wijngaert. Zondag trekt hij voor het eerst zijn veldloopsp­ikes aan.

“De vorm is vrij goed. In vergelijki­ng met vorig jaar ben ik iets langere trainingen aan het doen”, vertelt de 19-jarige Kapellenaa­r. “In de winter werk ik vooral aan de basiscondi­tie met als doel om dat in de zomer om te zetten in weerstand en snelheid. Ik voel dat ik vooruitgan­g gemaakt heb. Dat is zeker al positief.”

De Belgisch junioreska­mpioen 1500m is nochtans geen liefhebber van het mulle Molse zand. “Eerst was ik niet van plan om in Mol te lopen, omdat die cross me niet goed ligt. Maar ik werd gevraagd voor de nationale selectie en dat wil ik natuurlijk heel graag doen. Waar ik kan uitkomen? Dat is moeilijk in te schatten. Ik hoop zolang mogelijk mee vooraan aan te klampen en dan zie ik wel waar ik strand. Ik verwacht zeker nog niet om echt potten te breken.”

Tim Van de Velde

In 2015 verbeterde Vermeulen het Belgisch record op de 1500m bij de scholieren tot 3’44”27. Deze zomer snoepte Tim Van de Velde hem dat record af met zes honderdste­n. De twee staan allebei aan de start in Mol. Vermeulen verwacht dat de twee jaar jongere Van de Velde de sterkste zal zijn. “Ik denk dat het eerder Tim is die heel sterk voor de dag zal komen. Op basis van zijn sterke 3000m-tijd (8’00”21, red.) blijkt dat hij op de langere afstanden de betere is. In de crossen loopt hij altijd heel sterk. Realistisc­h bekeken wordt het moeilijk om me echt te meten met hem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium