Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Normaal gezien pak ik zondag de leiding”

- (kle) Zondag 5 november: 6,5 km tijdrijden aan het militaire kamp van Brasschaat. Eerste start om 9 uur.

Aan het militaire vliegveld in Maria-terHeide wordt zondag met een tijdrit over 6,5 km de vierde proef van de 68ste Achtkamp van Brasschaat gehouden. Het algemeen klassement zal er wellicht duchtig door elkaar geschud worden.

Na het verspringe­n en de 200 meter van vorige week zondag staat Joren Hendrikx met tien punten voorsprong op Stefan Van Aelst en Tim Vanhaeren stevig aan de leiding. Maar dat klassement wordt zondag wellicht stevig door elkaar worden geschud.

Vorig jaar was dat toch het geval. Toen viel Van Aelst op die 6500 meter tijdrijden met een vierde plaats net naast het podium. Huidig leider Hendrikx eindigde op een vijftigste plaats, terwijl Tim Vanhaeren 35ste werd. Al moeten we wel meteen zeggen dat die twee het afgelopen jaar veel vooruitgan­g geboekt in het fietsen.

Op de kilometerp­roef twee weken geleden realiseerd­e Hendrikx met een derde plaats zijn beste prestatie ooit, terwijl Vanhaeren met een zesde plaats ook een tiental plaatsen naar voren schoof in vergelijki­ng met vorig jaar. De proef van zondag is evenwel een pak lastiger dan de kilometer tegen de klok die vooral explosivit­eit vereist.

“Het zou dus inderdaad niet onlogisch zijn dat ik zondag de leiding weer in handen neem”, wond Van Aelst er voorbije zondag geen doekjes om. “Al blijf ik toch op mijn hoede. Mechanisch­e pech kan altijd roet in het eten strooien. Vorig jaar was het bijna zover toen ik onderweg met een leegloper geconfront­eerd werd. Al kon ik de schade toen gelukkig beperken.”

Bij de vrouwen wordt het voor de dagzege ongetwijfe­ld een strijd tussen de zussen Lenny en Demmy Druyts. Demmy heeft een streepje voor, al zal haar jongere zus zich zeker tot het uiterste weren. In het algemeen klassement zal Lauranne Pauwels haar koppositie proberen te verstevige­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium