Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geld ontbreekt om stap te zetten naar eerste klasse”

- (mabe)

Hoog bezoek vanavond voor United’76 Schoten. De tweedeklas­ser, die aan een wisselvall­ig seizoen bezig is, krijgt vanavond in de Beker van België het bezoek van de grote buren van FT Antwerpen.

“We staan op onze plaats in tweede klasse”, zegt Schotenpre­ses Fred Van Driessche. “Het kwaliteits­verschil met eerste klasse is vrij groot. De voorbije seizoenen heb ik al meerdere ploegen hun tanden zien stuk bijten om de overgang te maken. Zonder vier nieuwe spelers van een hoger niveau, haal je het daar nooit. Maar om dat te doen heb je niet alleen een omkadering en visie nodig, maar ook geld. En in een gemeente als Schoten, waar er zoveel diverse sporten beoefend worden, ontbreekt dat laatste. Laten we dus maar rustig meedraaien in tweede klasse. Een reeks hoger zouden we toch alleen maar elke week verliezen.”

Dat wil echter niet zeggen dat ze bij Schoten niet uitkijken naar de komst van FT Antwerpen vanavond.

Van Driessche: “We hebben bij ons een aantal ex-spelers van Antwerpen rondlopen. Zij zullen willen bewijzen dat ook zij tegen een balletje kunnen trappen. Voor ons is het een wedstrijd waarin we de zaalvoetba­lliefhebbe­rs willen tonen dat er op ongeveer tien kilometer van Berchem ook voetbal van een degelijk niveau te bewonderen valt. Al is het dan ‘maar’ in tweede klasse.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium