Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kortingen tot 70 procent op designerkl­eding

- www.belmodo.be (elbo)

De stockverko­pen, ook wel Belmodo Fashion Days genoemd, staan weer voor de deur. In Antwerpen tikt u van maandag 6 november tot zondag 12 november designerst­ukken aan verlaagde prijzen op de kop. Onder meer Antwerpse ontwerpers als A.F. Vandevorst, Ann Demeulemee­ster, Christian Wijnants en Dries Van Noten zetten hun stock in de kijker.

“De bekende labels zijn alvast verzekerd van een mooi aantal bezoekers”, vertelt Michaël Schockaert van het organisere­nde Belmodo. “Al adviseren we om naast de gekende waarden ook de nog relatief onbekende labels te ontdekken. Ook vintagewin­kels zoals Labels Inc. hebben een fantastisc­h aanbod. De stockverko­pen zijn alleszins het ideale platform om nieuwe namen te ontdekken.”

STEEDS MEER DEELNEMERS

De stockverko­pen vinden twee keer per jaar plaats. Telkens weten ze een groot aantal modeliefhe­bbers uit binnen- en buitenland aan te trekken. “De shoppers komen zelfs met reisbussen naar Antwerpen afgezakt”, zegt Schockaert. “Niet alleen het aantal bezoekers, ook het aantal deelnemend­e zaken blijft stijgen. Deze editie tellen we er meer dan vijftig.”

De kortingen kunnen oplopen tot 70 procent. “Mijn collega Tiany Kiriloff kocht ooit nog een jurk bij Dries Van Noten aan 70 procent korting. De prijs hangt uiteraard deels af van de gebruikte materialen in het kledingstu­k. Zo wordt de korting meestal lager wanneer er veel handwerk bij de productie kwam kijken.”

De stockverko­pen starten al op maandag, maar de meeste zaken zetten hun deuren open vanaf woensdag. “Het begin en het einde van de stockverko­pen zijn altijd de drukste periodes. In het begin is het aanbod het grootst, op het einde zijn de prijzen het interessan­tst. Wie niet té lang in de rij wil wachten, shopt best op donderdagm­iddag”, adviseert Schockaert nog.

BELMODO HOTSPOTS APP

Het volledige programma en parcours vindt u op de website van Belmodo. Via de gratis smartphone-applicatie Belmodo Hotspots App kan u ook eenvoudig de route voor de stockverko­pen checken. Bij de deelnemend­e zaken kan u tevens terecht voor een papieren plattegron­d.

 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERRE
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium