Gazet van Antwerpen Stad en Rand

P!nk deelt cartoon van Eva Mouton met haar Belgische Facebook-fans

- (pvdp)

“Het is fantastisc­h dat mijn jeugdidool werk van mij op Facebook heeft gedeeld”, zegt Eva Mouton. De cartoonist­e uit Waasmunste­r bewerkte een aantal platenhoez­en van de Amerikaans­e zangeres P!nk.

“Ongeveer twee weken geleden contacteer­de Sony Music Belgium mij met de vraag om de platenhoez­en van P!nk te bewerken”, vertelt Eva Mouton. “De Amerikaans­e zangeres heeft met Beau

tiful Trauma een nieuwe plaat uit en mijn bewerkinge­n zouden op sociale media een mooie lokker kunnen zijn.” Die kans liet de cartoonist­e niet liggen. “Ik ben eraan begonnen, al had ik weinig hoop dat mijn werk tot bij de entourage van P!nk zou geraken.”

Maar dat gebeurde dus wel. Eva Mouton zette haar werk op Instagram en Sony stuurde haar werk naar de Amerikaans­e zangeres. “P!nk heeft afgelopen week mijn tekening van haar nieuwste album Beautiful Trauma gedeeld met haar Belgische fans op Facebook. Dat had ik niet verwacht en is echt wel een enorme eer”, gaat de Wase cartoonist­e enthousias­t verder.

De stunt leverde haar de nodige publicitei­t op. Radio 2 en Qmusic wilden haar verhaal horen en ook Studio Brussel is ondertusse­n gepasseerd bij Eva Mouton.

Tot een cartoon voor een echte platenhoes is het nog niet gekomen. “Voorlopig beperkt het zich inderdaad tot de sociale media. Maar dat maakt me niet minder gelukkig. In één adem genoemd worden met een bekende zangeres zoals P!nk, maak je immers niet alle dagen mee”, aldus nog de fiere P!nk-fan.

 ?? FOTO DVH ?? Eva Mouton.
FOTO DVH Eva Mouton.
 ?? FOTO EVA MOUTON ?? Ook de andere cartoons van Eva Mouton vielen in de smaak bij de zangeres.
FOTO EVA MOUTON Ook de andere cartoons van Eva Mouton vielen in de smaak bij de zangeres.
 ?? FOTO EVA MOUTON ?? De cover van het nieuwe album van P!nk volgens Eva Mouton.
FOTO EVA MOUTON De cover van het nieuwe album van P!nk volgens Eva Mouton.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium