Gazet van Antwerpen Stad en Rand

La Palma ligt in Vlaamse tuin

-

Terwijl de Thuiskijke­r gisteravon­d de positieve sfeer rond het droomhuwel­ijk van Tom en Judith zag omslaan, vroegen anderen zich af of de exotische vakantie van Frank en co wel degelijk op La Palma werd gefilmd. Niet, dus.

“Kon er nu echt geen reisje af

b om het in La Palma te gaan draaien?”, zo vroeg een Thuis- kijker zich op Facebook af na de uitzending van afgelopen dinsdagavo­nd. Frank Bomans (Pol Goossen) trekt daarin met de familie naar La Palma voor een weekje vakantie, maar kritische kijkers viel onder meer het gebrek aan een zonnige sfeer op. “We hebben inderdaad niet op de Canarische Eilanden gedraaid, maar in een exotische tuin in Vlaanderen”, zegt Thuis- producer Hans Roggen. “Op verre locaties draaien is duur én tijdrovend. Met het hoge tempo waartegen een serie als

Thuis wordt gemaakt, is in het buitenland filmen extra belastend. Daarom kozen we voor een Vlaamse palmentuin, maar dan ben je natuurlijk afhankelij­k van het weer. We draaiden die scène op een sombere dag in augustus en dan heb je pech met het licht.”

Marokko en ierland

Vroeger trokken cast en crew van Thuis weleens de grens over, maar dat is ondertusse­n lang geleden, aldus Roggen. “We filmden ooit in Ierland en Marokko, maar dan spreek ik van acht, negen jaar geleden.”

Volgens Roggen stoort de meerderhei­d van de Thuis- fans zich sowieso niet aan een exotische scène die niet onder de Spaanse zon werd gedraaid. “Locaties en tijdsverlo­op zijn ondergesch­ikt in dit genre. Een kijker accepteert dat vlot, er kan veel in een soap zoals

Thuis. Trouwens: reken maar dat de Thuis- kijker de komende dagen veel meer bezig zal zijn met de eerste barsten in het huwelijk van Tom en Judith.” (jdr)

Thuis, mavr om 20.10u op Eén

 ??  ?? Kaat en Sam op vakantie in ‘La Palma’.
FOTO VRT
Kaat en Sam op vakantie in ‘La Palma’. FOTO VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium