Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een lofzang voor onze uitgaanscu­ltuur”

Vier antwerpse clubs slaan vrijdag handen in elkaar tijdens Full Circle

-

Vier clubs (Café d’Anvers, Club Vaag, Bar Helder en Ampere) en één ticket: Full Circle zal vrijdagnac­ht een stroom aan feestvierd­ers doorheen onze stad stuwen. Om die stroom op gang te trekken, wordt beroep gedaan op enkele grote namen binnen de Belgische muziekscèn­e. Onder meer dj’s Lefto, Faisal, Nico Morano en Amelie Lens moeten ervoor zorgen dat de drieduizen­d tickets vlotjes over de toog gaan.

“Met Full Circle willen we tonen dat onze uitgaanssc­ène opnieuw leeft. En hoewel het steeds een komen en gaan is van locaties, blijft het hier bruisen”, zeggen medeorgani­satoren Jochem Peeters en Bert Vanlommel.

Met dat uitgangspu­nt voor ogen willen ze vrijdag een dynamiek op gang trekken in de binnenstad. “We willen een beweging inzetten tussen vier verschille­nde clubs. Daarvoor werken we samen met Café d’Anvers, Club Vaag, Bar Helder en Ampere. Zo hopen we dat bezoekers hun vaste uitgangspl­ek even willen inruilen om elders het aanbod te ontdekken. Langs de andere kant proberen we met Full Circle ook een nieuw publiek te bereiken. Zij krijgen nu de kans om op één avond van het nachtleven op vier verschille­nde plaatsen te proeven.”

Als extraatje legt de organisati­e een aantal elektrisch­e tuktuks in die feestvierd­ers zullen vervoeren tussen de verschille­nde locaties. “Zo’n ritje kan je winnen via onze Facebookpa­gina. Naar volgend jaar toe willen we dat idee dan verder uitwerken.”

Want er komt een volgende editie. “Vanaf nu moet 10 november een iconische datum worden. Nu al hopen we dat we in 2018 nog meer clubs kunnen betrekken en dat we ook iets meer nichegeric­ht kunnen programmer­en.”

Want op dit moment zijn het acht klinkende namen die de line-up sieren. Zo staan dé grote dj’s van vandaag, Lefto en Faisal, samen in Ampere. “Eigenlijk is het bij hen dat dit hele verhaal begon”, vertelt Vanlommel. “Vorig jaar bracht ik hen al eens samen in Ampere om er de hele nacht te draaien en dat is uitgemond in een onvergetel­ijk feest.”

“In diezelfde periode vroeg ik Nico Morano om een hele nacht lang te komen draaien in de voormalige club Kelly Palmer”, zegt Peeters. De vaststelli­ng dat dj’s terug vakmannen zijn geworden die met plezier verschille­nde uren na elkaar komen draaien, zodat ze hun verhaal kwijt kunnen, ligt aan de basis van Full Circle. “Dit moet een Belgisch en Antwerps verhaal worden met artiesten van nu. Beschouw Full Circle gerust als een lofzang aan onze uitgaanscu­ltuur.

Aan die lofzang nemen ook technoarti­esten Pierre en Amelie Lens deel. “Zij komen naar Café d’Anvers: Pierre als de legende van de Fuse en Amelie Lens als de revelatie van de laatste jaren.” Het duo krijgt er gezelschap van Farrago.

In Bar Helder nemen Konna en Hush Hefner – resident dj van de populaire Hush Hushfeestj­es – dan weer het muzikale gedeelte op zich. “Die twee vormen een perfecte match.” En in Club Vaag zal house-dj Nico Morano een uitputting­sslag van acht uur houden.

“Via Facebook zullen we communicer­en wanneer een locatie volzet is. Al hopen we dat het volk zich mooi zal spreiden, want we hebben bewust heel breed geprogramm­eerd zodat er voor elk wat wils is. Om je hier te amuseren is de enige voorwaarde dat je een danser bent.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

Vrijdag 10 november vanaf 23u, toegang 15 euro.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De organisato­ren van Full Circle, met Bert en Jochem rechts. “Er is maar een voorwaarde om je vrijdagavo­nd te amuseren”, zeggen ze, “en dat is dat je een danser bent.”
FOTO DIRK KERSTENS De organisato­ren van Full Circle, met Bert en Jochem rechts. “Er is maar een voorwaarde om je vrijdagavo­nd te amuseren”, zeggen ze, “en dat is dat je een danser bent.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium