Gazet van Antwerpen Stad en Rand

The Wild Ones verrijzen op Turnhout Rootsnight

- WILLY WILLY The Wild Ones is een Brusselse groep waarvan de latere Vaya Con Dios-bassist Dirk Schoufs en Willy Willy, gitarist van The Scabs, nog deel hebben uitgemaakt. Hun bekendste nummer, The Best Way to Jive, dateert van midden jaren tachtig. “The

Turnhout bevestigt zijn naam als Vlaamse bakermat van rootsmuzie­k. Na een pauze van bijna twee jaar pakt de Turnhout Rootsnight uit met een primeur; The Wild Ones, bekend van de eightieshi­t The Best

Way to Jive, verrijzen in de Warande voor hun eerste concert in dertig jaar.

De vorige Turnhout Rootsnight dateert alweer van 2015. Na twee jaar stilte komt er zaterdag een negende editie. “We organisere­n pas een Rootsnight als zich daarvoor interessan­te groepen aandienen. Met The Wild Ones kunnen we nu iets exclusiefs presentere­n”, zegt Peter Van der Flaes, tevens bezieler van Rockin’ Around Turnhout, de internatio­naal gerenommee­rde kroegentoc­ht die jaarlijks duizenden fans van rock-‘n-roll, blues en aanverwant­e rootsmuzie­k naar de Kempense stad lokt.

Met het comebackco­ncert van The Wild Ones heeft de Turnhout Rootsnight een primeur te pakken. “Het is ons gelukt om die mannen opnieuw samen op het podium te krijgen”, zegt Van der Flaes trots. “Onze reputatie speelde zeker in ons voordeel. Turnhout kan voor deze muziek best wat mogelijkhe­den bieden. Wij hebben de groepslede­n duidelijk gemotiveer­d, want ze laten het niet bij dit ene concert.” als The Stray Cats”, weet Van der Flaes. “Destijds waren ze vooral bekend in Wallonië en Frankrijk, waar ze geregeld in tvshows optraden. Rond hun reünieconc­ert in Turnhout is er wel wat animo. Wij verkopen zelfs tickets aan fans uit Frankrijk.”

Die krijgen er op de Turnhout Rootsnight nog twee opwarmers voor hoodfact The Wild Ones bij. “The Buckshots is een Kempense groep met een goede reputatie. Hun countryget­inte muziek leunt aan bij de hillbilly boogie uit de jaren vijftig. The Cactus Blossoms komen uit het Amerikaans­e Minneapoli­s. De samenzang van de twee broers klinkt zoals die van The Everly Brothers. JD McPherson is de producer van hun jongste album en David Lynch gebruikt een van hun nummers in de soundtrack van de nieuwe Twin Peaks-reeks.” (gj)

 ?? The Wild Ones.
FOTO RR ??
The Wild Ones. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium