Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Olympische wegrit in Tokio oogt loodzwaar

- (bow)

Er wacht Greg Van Avermaet een helse opdracht als hij zichzelf in 2020 wil opvolgen als olympisch kampioen. Alles wijst erop dat het parcours in Tokio loodzwaar wordt. Met 270 kilometer is het parcours 30 kilometer langer dan in Rio vorig jaar en wordt het de langste olympische wegrit sinds 1996. Daarnaast ziet het ernaar uit dat het peloton flink wat klimwerk wacht. Vanuit startplaat­s Chofu, een voorstad van Tokio, gaat het naar Mount Fuji, de legendaris­che ‘heilige’ vulkaan (3.772 meter hoog). 216 kilometer lang gaat het over bergachtig terrein met een zestal beklimming­en tot boven de 1.000 meter naar Fuji Speedway, een racecircui­t waar de finale wordt afgewerkt. De vrouwen wordt de omweg naar de regio rond Mount Fuji bespaard. Zij leggen 140 kilometer af met veel minder hellende meters. Helemaal officieel is het parcours nog niet, maar de UCI heeft alvast zijn goedkeurin­g aan dit parcours gegeven.(wvo)

*** Vijf renners moeten op het einde van het seizoen vertrekken bij het jongerenve­ldritteam Iko-Beobank omdat ze te weinig progressie maken: twee beloften (Jarne De Meyer en Victor Vandebosch) en drie junioren (Arno Van Den Broeck, Len Dejonghe en Jasper Van Den Plas).

*** De eerste etappe in de Tour of Fuzhou in China werd gewonnen door de 30-jarige Oekraïener Mykhaylo Kononenko.

*** De Tour of the Alps, een vijfdaagse rittenkoer­s in Italië van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april, eert de verongeluk­te Michele Scarponi. In samenspraa­k met zijn familie wordt in iedere rit de meest collectiev­e ploeg gehuldigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium