Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Redding wordt zware karwei”

Dave Struyf en Wuustwezel staan voor degradatie­topper

- (luhe)

Degradatie­topper zaterdag in eerste provincial­e. Hekkenslui­ters Wuustwezel en Cobras nemen het tegen elkaar op in een rechtstree­ks duel. De Weasels konden dit seizoen nog maar één keer winnen, maar toch blijft coach Dave Struyf strijdvaar­dig.

“We hebben dit jaar bewust voor eigen jeugd gekozen en hadden dus een moeilijk seizoen verwacht”, aldus Struyf. “We zijn de jongste ploeg van de reeks en missen nog wat ervaring. Daarom ben ik blij dat Bart Van Hal en Gwenn Bosschaert­s er de laatste weken bijgekomen zijn. Bosschaert­s heeft wel lang stil gelegen en mist nog wat wedstrijdr­itme, maar hij brengt vechtlust in de groep. Van Hal kan door zijn werk bijna niet komen trainen, maar brengt power onder de borden. Beiden worden nog heel belangrijk in de terugronde.”

Na de winterstop hoopt Struyf zo op een sterker Wuustwezel. “Na Nieuwjaar gaan mijn jonge mannen moeten tonen dat ze veel progressie gemaakt hebben. Nu zaterdag zal het al belangrijk worden tegen Cobras. Zij staan mee onderaan, maar hebben op papier een veel sterkere ploeg dan hun klassement laat uitschijne­n. Het gaat moeilijk worden, maar ik zou toch graag in eerste provincial­e blijven. Al gaan de puzzelstuk­jes dan wel in elkaar moeten schuiven. Eén keer (tegen Dynamics, red.) is ons dat dit seizoen al gelukt. Hopelijk pakken we voor Nieuwjaar nog één of twee zeges en spelen we nadien een betere terugronde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium