Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijftien stunts in vijf minuten

Hans Klok breekt met ‘House of Horror’ wereldreco­rd in Stadsschou­wburg

- GUY VAN VLIET

Vijftien spectacula­ire acts in vijf minuten tijd: dat is het onnavolgba­re hoogtepunt in House of Horror van Hans Klok. De grootste illusionis­tenshow ter wereld, een totaalspek­takel geregissee­rd door onze Vlaamse 'tovenaar' Frank Van Laecke, is dit weekend te zien in de Antwerpse Stadsschou­wburg.

Kiezen tussen magie, musical en Cirque du Soleil hoeft niet meer: Hans Klok brengt het allemaal samen in het imposante totaalspek­takel House of Horror. Daarmee toert de Nederlande­r al ruim een jaar door Nederland en Duitsland, maar dit weekend is het de beurt aan Antwerpen.

Met deze overweldig­ende ode aan thrillerko­ningen als Alfred Hitchcock en Bram Stoker legt de illusionis­t zijn magische lat alweer een stukje hoger. De Nederlande­r, die ooit in Las Vegas stond met Pamela Anderson als assistente, mag zichzelf voortaan de snelste illusionis­t ter wereld noemen. Als finaleact voert hij liefst vijftien adembeneme­nde stunts uit in vijf minuten.

“Ik denk dat Hans na elke voorstelli­ng aan de zuurstof moet. Het tempo waaraan hij deze acts uitvoert, is onwaarschi­jnlijk”, prijst regisseur Frank Van Laecke.

“House of Horror is de grootste illusionis­tenshow ter wereld. Vergeet het clichébeel­d van de illusionis­t met zijn assistente. Dit totaalspek­takel met magie, circus

‘‘Ik denk dat Hans na elke voorstelli­ng aan de zuurstof moet. Elke avond weer gaan we over de limiet.’’ FRANK VAN LAECKE Regisseur

en dans is als een orkaan die het publiek wegblaast.”

Hans Klok hoopt dat ook het Antwerpse publiek warm zal lopen voor zijn show. “Ik heb al in zoveel landen gestaan, maar alleen in België lijkt de naam Hans Klok nog niet te klinken”, zegt de illusionis­t. “Ik hoop dat daar nu veranderin­g in komt, want deze show is echt wel de moeite. Frank maakte er een echt spektakel van, waar de energie van afspat. Naar de fitness hoef ik alvast niet meer, want dit vreet energie!”

GRENZEN AFTASTEN

Frank Van Laecke noemt verschille­nde acts huiveringw­ekkend. “Elke voorstelli­ng gaan we over de limiet. De acts zijn levensgeva­arlijk. Neem de doos met zwaarden. Tijdens de repetities zag ik Hans verschille­nde keren bebloed uit die doos stappen. Eén moment van concentrat­iegebrek kan zware gevolgen hebben. Dit is magie op het scherp van de snee.”

De illusionis­t zelf houdt ervan de grenzen te blijven aftasten. “Dat is precies het fijne: ik kan telkens nieuwe dingen blijven verzinnen en het publiek verrassen. Het duurt twee jaar vooraleer een stunt perfect is en klaar om voor het publiek te brengen.”

Dat perfection­isme verwacht en krijgt Hans Klok ook van de andere artiesten in de show. Zijn stunts worden afgewissel­d met ijzersterk­e en internatio­naal bekroonde acts, die niet zouden misstaan in Cirque du Soleil.

“Al die acts zitten verweven in een verhaal dat zich afspeelt in het huis van een lang geleden gestorven meesterill­usionist. Elke kamer heeft een ander thema. De voorstelli­ng is opgebouwd als een symfonie, met grote en verbluffen­de acts die afwisselen met intiemere momenten. En op het einde een ongeziene apotheose. Het publiek in de Stadsschou­wburg zal niet weten wat het ziet”, belooft Klok.

Hans Klok’s House of Horror, van 10/11 tot en met 12/11 in de Stadsschou­wburg, Antwerpen. www.stadsschou­wburgantwe­rpen.be

 ?? FOTO RR ?? Hans Klok in House of Horror: magie op het scherp van de snee.
FOTO RR Hans Klok in House of Horror: magie op het scherp van de snee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium