Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Winst is enige positieve”

Telenet Giants Antwerp blijft op schema voor tweede ronde

- PATRICK CEULEMANS

Met veel moeite en vooral zonder glans boekte Telenet Giants Antwerp tegen zwak broertje Bosna Sarajevo op de vierde speeldag van de FIBA Europe Cup een derde overwinnin­g. Ondanks de niet overtuigen­de Europese prestatie blijven de Giants met nog twee speeldagen voor de boeg op schema voor de tweede ronde. “De winst is het enige positieve van deze wedstrijd”, reageerde coach Roel Moors.

Bosna Sarajevo, ooit een grote naam in het Europese basketbal, probeert uit een financieel dal te klauteren. Dat lukt met vallen en opstaan en brengt veel groeiperik­elen met zich mee. Naar Antwerpen kwam het team uit Bosnië-Herzegovin­a met slechts tien spelers afgezakt, zonder de Amerikaans­e sterkhoude­r Cory Bradford.

Toch konden de Giants in de Lotto Arena niet doordrukke­n naar een afgetekend­e overwinnin­g. Daarvoor speelden ze te slordig, zonder vertrouwen en vooral met te weinig passie. Bosna Sarajevo dook wel naar een verloren bal, was meer present in de rebound en bleef daardoor aanklampen: 22-13, 28-31 en 41-35 halfweg.

“Onze start was best oké. Maar wij vergaten inderdaad door te drukken. Dan geef je je opponent vertrouwen en die nam dat geschenk graag aan”, zei Paris Lee.

In de tweede helft kwam Bosna Sarajevo via Edin Reskovic, Milja Mikovic en Aleksandar Radukic bij 50-51 zelfs op voorsprong. De Giants waren te statisch tegen de Bosnische zoneverded­iging, maar reageerden tot een 57-52-tussenstan­d na drie kwarts.

In het slotkwart kwam er wel wat vuur aan te pas bij de Giants. Met Paris Lee (9 punten, 11 assists) en Jason Clark (23 punten, 5 op 8 bommen) op het parket namen de Sinjoren afstand: 79-69. “Sarajevo liet echter niet begaan en toonde karakter. We moesten nog knokken voor de winst, maar stelden die gelukkig wel veilig. Neen, het was niet goed. Ik denk dat we nu de intense periode van de kwalificat­ies van de Champions League in september cash betalen. Hopelijk geraken we dan ook snel uit deze dip”, sprak coach Moors. Veel tijd om bij te sturen is er echter niet. Zondag om 15.00u is er in de Lotto Arena immers de derby tegen Kangoeroes Willebroek.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kalinoski, goed voor 14 punten, en Bako in duel met Radukic.
FOTO TOM GOYVAERTS Kalinoski, goed voor 14 punten, en Bako in duel met Radukic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium