Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Timmers en Buys focussen zich op EK”

BRABOzwemm­ers van Ronald Gaastra trekken met gematigde ambities naar BK in Gent

- (jbr)

In Gent vinden komend weekend de Belgische kampioensc­happen in klein bad plaats. Voor de zwemmers van BRABO wordt het hun tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen. Al zien zij het BK toch vooral als een doorgedrev­en training richting EK.

Eerder namen de BRABO-zwemmers al deel aan een internatio­nale wedstrijd in Aken. In Gent zullen ook Pieter Timmers en Kimberly Buys dit weekend aanwezig zijn. Maar echt veel mag er van hen nog niet verwacht worden, zegt coach Ronald Gaastra.

“Pieter en Kimberly zijn al zeker van hun ticket voor het EK in klein bad in Kopenhagen (van 13 tot 17

december, red.). Zij komen dan ook niet uitgerust aan de start in Gent. Maar van anderen durf ik toch stiekem op persoonlij­ke records hopen. Bovendien zijn er met het oog op het EK in Kopenhagen ook mogelijkhe­den voor Dries Vangoidsen­hoven. Ik denk dan aan de aflossings­ploeg op de 4x50 meter vrije slag. We hebben daar Pieter Timmers, Jasper Aerents en Emmanuel Vanluchene. Vangoidsen­hoven kan eventueel die vierde zwemmer worden.”

Sebastien De Meulemeest­er

Verder kijkt men bij BRABO ook met belangstel­ling uit naar nieuweling Sebastien De Meulemeest­er. “Sebastien komt over van de Topsportsc­hool en heeft wel wat in zich. Hij is vooral zeer groot. Al zal het nog wel even tijd kosten om hem naar de top te krijgen.”

 ?? FOTO BELGA ?? BRABOcoach Ronald Gaastra.
FOTO BELGA BRABOcoach Ronald Gaastra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium