Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen excuses voor zo’n pandoering”

Maarten Smits en Zoersel azen op revanche na miskleun in Puurs

- MARCEL BERNAERTS

Na een draak van een wedstrijd kreeg VC Zoersel vorig weekend in de Beker van Antwerpen een flink pak slaag op Puurs. “Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, stelt aanvoerder Maarten Smits. De setter van Zoersel rekent erop dat die mindere prestatie zaterdag in de derby op Kapellen wordt uitgewist.

“Natuurlijk is het jammer dat we net op Puurs een collectiev­e offday kenden”, zegt Smits. “Jammer, zeker omdat ik het gevoel had dat er meer inzat. Vooral aanvallend kregen we de klus niet geklaard. En ook al verloren we hoofdaanva­ller Bas Swinkels, dan nog is dat geen ex- cuus voor zo’n pandoering. Ook zonder Bas hebben we genoeg kwaliteite­n in huis om het Puurs op zijn minst lastiger te maken. Nu gebeurde dat niet en je kan dus gerust, en voor de zoveelste keer, spreken over een gemiste kans om de finale van de Beker van Antwerpen te spelen”, zegt de Zoerselse setter.

De beker was dus een miskleun, maar Smits is wel tevreden over de start van Zoersel in Liga B.

“Met twaalf op achttien staan we mooi vijfde. We wonnen tegen de ploegen waartegen we moesten winnen en gingen enkel onderuit tegen titelkandi­daten Lendelede en Achel. En zelf die 2-3 nederlaag tegen Achel beschouw ik als een stunt. Het zijn de enige twee sets zijn die zij op dit ogenblik hebben afge- geven.”

Kapellen

Door die successen in de competitie trekt Smits dan ook met vertrouwen naar Kapellen nu zaterdag. “Kapellen is dit seizoen iets minder dan de voorbije jaren. De ervaren spelers zijn er vertrokken. Maar dan nog blijft het opletten. Ze hebben nu een jonger, redelijk pittig team dat zeker in eigen huis sterk voor de dag kan komen. In de voorbereid­ing konden ze me niet imponeren, maar ondertusse­n zullen ze wel gegroeid zijn. Met dat fanatieke publiek blijft het hoe dan ook een moeilijke verplaatsi­ng. Toch vind ik dat we gezien onze kwaliteite­n voluit voor de drie punten moeten gaan.”

 ?? FOTO SMB ?? Maarten Smits in actie bij VC Zoersel (archiefbee­ld).
FOTO SMB Maarten Smits in actie bij VC Zoersel (archiefbee­ld).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium