Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De meisjes weten ondertusse­n dat ik erg veeleisend ben”

Eddy Maertens aan achtste seizoen bezig als coach bij Cobras

- (luhe)

De vrouwen van Cobras zijn aan een goed seizoen bezig en draaien mooi mee aan de subtop in eerste landelijke. Toch is coach Eddy Maertens niet onverdeeld gelukkig met de resultaten. Zondag komt LN Nijlen op bezoek.

“Die twee thuisneder­lagen tegen Roeselare en Waregem liggen me nog zwaar op de maag”, zegt de Schotense coach. “Dat zijn twee ploegen die onder ons geklasseer­d staan. Mijn meisjes weten dat ik veeleisend ben en dat ik altijd tot het uiterste wil gaan. Zij aanvaarden dat, daarom ben ik hier ook al aan mijn achtste seizoen bezig. Elk jaar mag de groep beslissen of ze met mij nog een jaartje verder willen en voorlopig zijn er geen signalen dat dat niet meer het geval zou zijn. Eerste landelijke is het hoogste wat we kunnen bereiken. Daarna volgt eerste klasse en er zijn al genoeg bewijzen van ploegen die de stap gewaagd hebben dat dat een vergiftigd geschenk is.”

Maar promotie of niet, Maertens wil zijn visie behouden.

“Laten we hier maar rustig verder werken zoals we bezig zijn. Wij werken hier zo profession­eel mogelijk. Van bij de jeugd tot aan de eerste ploeg spelen we dezelfde plays dankzij goede afspraken met alle coaches. Als je dan de evolutie van onze jonge speelsters in de eerste en tweede ploeg ziet, geeft dat heel veel voldoening.”

Door die evolutie schat Maertens zijn groep sterker in dan vorig jaar.

“We moeten mee bovenaan kunnen eindigen. Daardoor is de match van zondag tegen LN Nijlen eentje die we absoluut moeten winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium