Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uitdaging waar ik naar uitkijk”

Mike Van Den Broeck voortaan ook coach van vrouwen LN Nijlen

- (mas)

Opvallende beslissing bij LN Nijlen: naast de mannen zal coach Mike Van Den Broeck vanaf nu ook de vrouwen van de club onder zijn hoede nemen. Na de tegenvalle­nde één op negen neemt Van Den Broeck de taak over van Frank Pelgrims.

“Het wordt voor mij een uitdaging waar ik wel naar uitkijk”, geeft Van Den Broeck toe. “Ik ken de ploeg al vrij goed, want ik heb de vrouwen eerder al twee wedstrijde­n gecoacht. De vraag komt ook van de speelsters zelf. Ze hebben het voorgelegd aan onze voorzitter en daarna heb ik toegezegd. De mannenploe­g blijft wel mijn prioriteit. Gelukkig zijn er dit seizoen nog amper vijf matchen die op hetzelfde moment gespeeld worden. Ik heb niet de ambitie om een nieuwe weg in te slaan, maar zie dit vooral als een uitdaging. Er wordt bij de vrouwen toch een ander soort basketbal gespeeld en het vraagt ook een andere manier van werken. Ik heb mijn trainersdi­ploma B en ben blij dat ik de kans krijg om in landelijke te coachen.”

Van Den Broeck hoopt bij de vrouwen ook wat jong talent te kunnen laten doorstrome­n. “Bij vrouwen kan dat al vanaf 14 jaar en daarvan hebben we wel wat talent rondlopen binnen de club. Een goede mix tussen jong en ervaren is noodzakeli­jk volgens mij. Zondag trekken we naar Cobras, dat ergens halfweg staat. Dat wordt meteen een goede waardemete­r. We gaan voor een stunt, we moeten zo snel mogelijk die tweede overwinnin­g behalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium