Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij willen wél kerstverli­chting”

Handelaars reageren op uitlating voorzitter

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Eerder deze week gaf de voorzitter van de handelaars­vereniging van de Hoogstraat te kennen dit jaar niet voor kerstverli­chting te zorgen in de straat. De reden? Te weinig handelaars betalen een bijdrage. “Klopt niet”, reageren die winkeliers nu.

“Toen we het nieuws in de krant lazen, is hier een bom ontploft”, vertelt Nancy Quisquater. Al acht jaar heeft ze samen met haar man in de Hoogstraat de Disneywink­el DNexus. “Er is ons dit jaar niets gevraagd. We weten dus van toeten noch blazen. Ik ben meteen gaan horen bij de andere winkeliers in de straat. En ook zij wisten van niets. Maar laat ons duidelijk zijn: wij willen wél kerstverli­chting in onze straat en we zijn allemaal bereid om daar een bijdrage voor te betalen. We hebben ook onmiddelli­jk een lampjesfir­ma gecontacte­erd. Dus vanaf de eerste week van december zal er in onze straat licht branden. Dat is belangrijk, want anders gaan de mensen onze straat ontwijken.”

Nieuwe handelaars

Quisquater stelt dat de communicat­ie met de handelaars­vereniging bijzonder stroef verloopt. “De laatste brief die ik kreeg, dateert van twee jaar geleden”, zo zegt ze. “Er zijn ook heel wat nieuwe handelaars in de straat die niet eens weten wie er achter de vereniging zit. Vorig jaar ben ik zelfs nog aan de vorige voorzitter gaan vragen waar ik mijn deel moest betalen voor de verlichtin­g.”

Voorzitter Johan Dexters is blij dat hij met zijn boodschap reactie heeft kunnen losweken bij de handelaars in zijn straat. “Het is belangrijk dat we aan hetzelfde zeel trekken. Het klopt inderdaad dat de communicat­ie beter kan en daaraan werken is ook de intentie. Maar ik blijf erbij dat er een minimum aan engagement van iedereen nodig is. Want op dit ogenblik betaalde nog geen 25% een bijdrage. En zo kan je geen begroting opmaken. Maar als iedereen nu is wakker geschud, dan wil ik graag meewerken aan een oplossing zodat er dit jaar wel kerstlicht brandt in onze straten.”

NANCY QUISQUATER

Zaakvoerde­r DNexus “Vanaf de eerste week van december zullen er in de Hoogstraat kerstlicht­jes branden.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Enkele winkeliers in de Hoogstraat. “We wisten van niets”, klinkt het. “Wij zijn allemaal bereid bij te leggen voor de sfeerverli­chting.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Enkele winkeliers in de Hoogstraat. “We wisten van niets”, klinkt het. “Wij zijn allemaal bereid bij te leggen voor de sfeerverli­chting.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium