Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijna 17 miljoen euro voor scholenbou­wprojecten

-

AGION, het Agentschap voor Infrastruc­tuur in het Onderwijs, kende in september en oktober 2017 iets meer dan 50 miljoen euro subsidies toe voor scholenbou­wprojecten in het vrij en officieel gesubsidie­erd onderwijs in Vlaanderen en Brussel.

Bijna 17 miljoen daarvan ging naar scholen in de provincie Antwerpen. 34 scholen ontvangen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Zo krijgt de vrije basisschoo­l Bais Chinuch in Antwerpen bijna 2 miljoen euro om een magazijn om te bouwen, zodat het ook voor onderwijs gebruikt kan worden.

De stedelijke basisschoo­l Villa Stuivenber­g, het stedelijk Lyceum Waterbaan en Pestalozzi en het Sint-Lievenscol­lege krijgen zo’n 1,5 miljoen euro voor de renovatie van een bestaand gebouw.

Verder krijgen nog eens 32 scholen een subsidie van minder dan 100.000 euro, dat gaat dan concreet om kleinere, maar noodzakeli­jke herstellin­gswerken.

Antwerps schepen van Onderwijs, Claude Marinower (Open Vld) is blij met de middelen voor de Antwerpse scholen. “Het gaat natuurlijk vaak om kleine renovaties, die uiteraard nodig zijn, maar vaal vervallen in het niets ten opzichte van de capaciteit­snood

waar we in Antwerpen mee te kampen hebben”, zegt schepen Marinower. “Van de DBFM-middelen (middelen voor scholen om specifieke bouwprojec­ten te realiseren, red.) kreeg Antwerpen maar 14%, terwijl 50% van de Vlaamse capaciteit­snood zich in Antwerpen situeert. Dat was een ontgoochel­ing en dus kijken we vol verwachtin­g uit naar het gesprek met minister Hilde Crevits (CD&V).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium