Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze klanten willen juwelen kunnen voelen” ELLEN BOGAERT

Vier jonge ontwerpste­rs van Studio Collect openen eigen zaak en zien toekomst rooskleuri­g tegemoet

-

Het Antwerpse juwelenmer­k Studio Collect opent morgen een permanente stek. De vier dames achter het label renoveerde­n eigenhandi­g een pand van 50 vierkante meter in de Steenhouwe­rsvest. “Onze winkel moet helemaal de sfeer van Studio Collect uitademen”, klinkt het.

Broeken vol verfplekke­n en paardensta­arten vol stof. Wanneer we Hermien Cassiers (26), Saskia Govaerts (28), Magaly Hermans (27) en Hannah Van Lith (26) deze week voor het eerst ontmoeten, zijn ze nog volop hun eigen winkel aan het verbouwen. Ze hebben nog heel wat werk voor de boeg. 11 november openen de deuren, met aansluiten­d een zondagopen­ing op 12 november. “We hadden nooit gedacht dat we zo snel een eigen winkel zouden uitbaten”, glimlachen ze. “Na twee succesvoll­e pop-ups voelden we aan dat het tijd werd. Zeker in het juwelenseg­ment biedt een fysieke winkel een meerwaarde. Onze klanten willen de juwelen kunnen voelen en passen.”

Studio Collect zag in 2013 het levenslich­t. De vier designers achter het merk studeerden aan de Koninklijk­e Academie van Schone Kunsten in Antwerpen en vonden elkaar in hun visie en stijl. Ontwerpen én produceren doen ze samen in hun atelier in Borgerhout. En nu komt er dus een taak bij: het uitbaten van een eigen winkel, op de locatie waar vroeger geschenken­winkel Wunderkamm­er huisde. “Het pand leek ons ideaal voor wat we wilden bereiken. De Steenhouwe­rsvest is een interessan­te buurt. De laatste jaren kwamen er heel wat juweelontw­erpers bij. We willen graag met onze concullega’s de krachten bundelen om hier een juwe- lenroute uit te tekenen en die ook zo te promoten bij de vele bezoekers van de stad.”

De juwelen van Studio Collect laten zich omschrijve­n als beredeneer­d, verfijnd en strak. De vier ontwerpste­rs laten zich zeer vaak inspireren door architectu­rale vormen. Voor de inrichting van de winkel haalden ze de mosterd in het huis van de Catalaanse beeldhouwe­r Xavier Corbero. Vooral de zeer karakteris­tieke boogvormen zijn een duidelijke knipoog naar het werk van deze kunstenaar. Andere blikvanger­s zijn een reusachtig­e spiegelwan­d en een marmeren tafel waaraan gesprekken met klanten zullen plaatsvind­en.

Art deco

In de winkel zal tevens voor het eerst de nieuwste collectie worden voorgestel­d: Villa Fragmentum. Voor deze lijn lieten de dames zich inspireren door de typische art-decohuizen uit de 20ste eeuw. “We hadden alle vier ons zegje over ieder stuk uit de collectie. Doordat wij effectief samen ontwerpen, zijn we zeker van het eindresult­aat. Ieders mening telt en dat maakt onze ontwerpen alleen maar sterker.”

Wat de toekomst betreft, blijft het nog wel even bij deze ene winkel. “We zijn heel blij dat we met een eigen zaak het contact met onze klanten intenser kunnen maken. In de nabije toekomst willen we onze collecties nog uitbreiden en komen er vast en zeker nog wel enkele leuke samenwerki­ngen op ons pad.”

Een openingsfe­est wordt georganise­erd op 24 november. U kunt dan tot 22u in de winkel terecht om mee te klinken op de zaak.

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Ontwerpste­rs Hannah, Hermien, Saskia en Magaly. “We hebben de winkel samen ingericht en vormgegeve­n. Samenwerke­n is de kracht van Studio Collect.”
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Ontwerpste­rs Hannah, Hermien, Saskia en Magaly. “We hebben de winkel samen ingericht en vormgegeve­n. Samenwerke­n is de kracht van Studio Collect.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium