Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Luxeleven? Ik werk 15 uur per dag”

Openbaar Ministerie vervolgt voormalig topgangste­r en cafébaas Guy D.G. (50) voor witwassen

- JORIS VAN DER AA

Het Openbaar Ministerie heeft veertig maanden cel geëist tegen voormalig drugscrimi­neel Guy D.G. wegens wapenbezit en het witwassen crimineel geld.

Guy D.G. (49) is een oudgediend­e in het Antwerpse misdaadcir­cuit. De voormalige havenarbei­der figureerde eind jaren 90 en begin jaren 2000 in enkele geruchtmak­ende gerechteli­jke affaires. Hij zat in de gevangenis tot 2008 voor een drugszaak, toen hij onder voorwaarde­n werd vrijgelate­n. Sindsdien werd het erg stil rond hem.

Guy D.G. begon na zijn vrijlating een carrière als uitbater van twee cafés in Stabroek: De Klok en De Shift. Het runnen van de cafés deed hij samen met zijn toenmalige partner Nancy W. Voor de uitbating van de cafés werkte Guy D.G. met de vennootsch­ap Banos BVBA.

In de cafés van de voormalige topgangste­r doken regelmatig havenarbei­ders en drugscrimi­nelen op, en zo kwam Guy D.G. in 2013 opnieuw in het vizier van de drugsspeur­ders van de federale politie. Het drugsonder­zoek draaide op niets uit, maar de speurders besloten wel om de financiën van D.G. eens tegen het licht te houden. Volgens het parket hielden D.G. en zijn vrouw er een vrij luxueuze levensstij­l op na, die niet in overeenste­mming zouden zijn met de inkomsten van het koppel. Bovendien zouden er opvallende cashstorti­ngen zijn gebeurd op rekening van het café. Volgens het Openbaar Ministerie bleek uit het onderzoek dat Guy D.G. en zijn toenmalige partner over 334.000 euro beschikten die geen “legale herkomst konden hebben.”

Een stelling die Guy D.G. met luide stem tegenspree­kt. “Ze verwijten me een luxueuze levensstij­l en beginnen dan over horloges. Dat gaat om een oud klokje dat al vijf keer door de politie is in beslag genomen en dat ik al vijf keer heb teruggekre­gen. En ja, ik doe alles cash. Als ik geld heb, haal ik af. Dat is toch niet verboden? En ik heb wel legale inkomsten. Ik werk vijftien uur per dag. De laatste feiten die ik heb gepleegd, waren in 2001.”

D.G. sloeg hard terug naar het parket, door een afschrift van een deurwaarde­r voor te leggen waaruit zwart op wit bleek dat hij de voorbije jaren 112.000 euro schadeverg­oeding ontving voor de ontvoering waar hij ooit slachtoffe­r van werd. De aankoop van een appartemen­t bleek dan weer een schenking van zijn schoonmoed­er. Advocaat Sven De Baere: “Als wij de vergelijki­ng maken tussen inkomsten en uitgaven, komen we op hooguit 6.000 euro waar niet meteen een verklaring voor is.”

Vonnis op 7 december.

“Ik doe alles cash, ja. Maar dat is toch niet verboden?”

 ?? FOTO VUM ?? Guy D.G., een oudgediend­e uit het misdaadmil­ieu.
FOTO VUM Guy D.G., een oudgediend­e uit het misdaadmil­ieu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium