Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Passie en klantgeric­htheid zijn belangrijk­er dan diploma’s

Zorgbedrij­f Antwerpen zoekt ondernemen­de medewerker­s voor facilitair­e afdelingen

-

Zorgbedrij­f Antwerpen kiest er bewust voor om alle dienstverl­ening die rechtstree­ks in contact komt met de klant, in eigen beheer uit te voeren. Dit resulteert onder meer in een facilitair team van bijna 800 medewerker­s. Op jaarbasis produceren zij 1,6 miljoen maaltijden, en zorgen voor het technisch onderhoud en de schoonmaak van 108 verschille­nde gebouwen en locaties. Daarnaast biedt een 10-tal experts ondersteun­ing op diverse vlakken zoals milieu, HACCP, HVAC, veiligheid, wagenparkb­eheer, enz. alles draait Om klantgeric­htheid Voor David De Mol ligt de focus niet alleen op de technische aspecten van de dienstverl­ening. “Klantgeric­htheid staat centraal in iedere dienstverl­ening. Een voorbeeld hiervan is de oprichting van een bemand technisch call center. Voor ons komt het er op aan dat klanten bij een melding bijkomende vragen kunnen stellen en feedback krijgen over een geplande hersteldat­um. Dit klantgeric­ht denken primeert bij ons boven technische competenti­es.” grOte diversitei­t aan lOcaties en uitdaginge­n Werken bij het facilitair team van Zorgbedrij­f Antwerpen is allesbehal­ve saai, geen dag is dezelfde dankzij een grote diversitei­t aan locaties en technische uitdaginge­n. “Relatief oudere gebouwen vereisen een preventief en planmatig onderhoud. Bij vele bouwtechni­sche projecten ligt de nadruk op functional­iteit en de Life Cycle Cost van de gebouwen. ICT speelt een voorname rol, ook onze technische medewerker­s beschikken over een tablet voor het beheren van hun opdrachten,” benadrukt David De Mol.

nieuwe dOelgrOepe­n Zorgbedrij­f Antwerpen is een jonge organisati­e in volle evolutie. De komende tien jaar staan er talrijke projecten op stapel waaronder de bouw van een centrale keuken met een capaciteit van 5.000 maaltijden per dag, met een benadering zoals in de horeca waarbij er rekening wordt gehouden met de wensen van de klant. Het sociale karakter in combinatie met werkzekerh­eid, een goede verloning en extralegal­e voordelen maken van Zorgbedrij­f Antwerpen een aantrekkel­ijke werkgever. “Binnen de teams is er eveneens een mix aan medewerker­s met zowel mannen en vrouwen, jongeren en 50-plussers en alle mogelijke nationalit­eiten. We mikken vooral op gedreven personen met enige ervaring.” Ondernemer­schap tOnen Zorgbedrij­f Antwerpen profileert zich als een organisati­e waar de inbreng van het personeel op prijs gesteld wordt. Alle medewerker­s mogen ideeën aanreiken en ondernemer­schap tonen. Het strategisc­h plan voor het facilitair departemen­t wordt niet door het management geschreven, maar is opgebouwd door input vanop alle niveaus, zodat het gedragen is door iedereen. 50-tal niet-zOrg vacatures

Om ) )

alle huidige en toekomstig­e opdrach-

% ten tot een goed einde te brengen, wordt de eigen technische dienst verder uitgebouwd. Diverse vacatures bieden kansen voor ambitieuze talenten. Momenteel zijn er vacatures voor onder meer een manager en een ploegleide­r voor de technische dienst.Daarnaast kijkt Zorgbedrij­f Antwerpen uit naar de jaarlijkse invulling van een 50-tal niet-zorg vacatures waaronder koks, keukenchef­s en vakspecial­isten. “We staan open voor mensen die samen met ons het verschil willen maken. Voor ons draait alles om goesting. Diverse interne opleidinge­n bieden perspectie­ven om door te groeien. Ook anderstali­gen zijn meer dan welkom, een taalcoach zorgt voor de nodige begeleidin­g. Dankzij de grootte en diversitei­t van onze organisati­e kan je binnen Zorgbedrij­f Antwerpen echt doorgroeie­n, horizontaa­l via een overstap naar een andere afdeling of departemen­t maar ook verticaal opklimmen behoort tot de mogelijkhe­den,” besluit David De Mol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium