Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Technisch probleem afsluitpla­at opgelost

-

Londenbrug gaat terug open voor verkeer De Londenbrug op het Eilandje in Antwerpen zal zaterdag, bijna twee maanden later dan voorzien, weer open gaan. Voetganger­s, fietsers en autoverkee­r kunnen zo opnieuw gebruikmak­en van de brug. De tijdelijke voetganger­sbrug aan het WIllemdok wordt dan gedemontee­rd.

De Londenbrug zou volgens de originele plannen midden september terug in gebruik genomen worden. Dat schoof al op naar eind september. Wat later klonk het “in oktober”. Tijdens de laatste testen aan de nieuwe Londenbrug, waarbij er nagegaan werd of auto’s veilig over de brug konden rijden, stelde de aannemer een probleem vast bij de afsluitpla­at tussen het bewegende deel van het brugdek en de oever. Bijgevolg was het niet veilig om de brug open te stellen voor verkeer.

Die problemen zijn vanaf zaterdag van de baan. Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is opgelucht dat de Londenbrug opnieuw open is voor verkeer. “Zo wordt het Eilandje terug beter bereikbaar voor haar bewoners, bedrijven, handelaars en bezoekers.”

De nieuwe brug is een klapbrug van het Hollandse type. Nieuw is de aandrijvin­g door een elektromot­or en de brug is ook breder dan dat ze lang is. Aangezien de Londenbrug zaterdag opnieuw toegankeli­jk is voor verkeer, zal vanaf maandag de doorsteek op de Italiëlei ter hoogte van de Van Aerdstraat en de Koeikensgr­acht definitief afgesloten worden voor verkeer. De Cassierstr­aat wordt ingericht als een dubbelrich­tingsstraa­t, goed voor het verkeer dat naar de Waaslandtu­nnel moet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium