Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbalplo­eg FC Ekeren bestolen tijdens training door kinderen die zich voordeden als toekomstig­e spelertjes

-

Tim Rademakers gaf woensdagav­ond, zoals elke week, de spelertjes van de U11 voetbaltra­ining op de velden van FC Ekeren. Op een gegeven moment krijgt de trainer het gezelschap van een onbekend drietal kinderen aan de kant van het terrein.

“De drie jonge kinderen droegen voetbalkle­dij en drongen erop aan dat ze kwamen testen”, vertelt Tim. “Blijkbaar hadden contact gehad met het bestuur en van hen toelating gekregen om een testtraini­ng bij te wonen. Ze vroegen of ik hen alvast de sleutel van de kleedkamer kon geven.”

De jeugdtrain­er wist helemaal van niets, en had geen plaats meer voor extra kinderen. Hij zei hen dat ze niet konden deelnemen. Na een tijdje vertrokken de kinderen weer.

Na de training van de U11, begonnen de spelers van de reserveplo­eg op het terrein aan hun training. “Opnieuw stonden er na een tijdje vier spelers langs de kant van het veld, dit keer van zo’n 17 jaar oud. Ze stelden aan de trainer van de reserveplo­eg dezelfde vraag, met hetzelfde verhaal. De coach, zich van geen kwaad bewust, gaf hen de sleutel van de kleedkamer.”

Vervolgens haalden de vier jongeren bijna de volledige kleedkamer leeg. Kledij, geld, gsm’s, jassen en andere waardevoll­e spullen werden buitgemaak­t. Nadien konden ze vluchten.

Tevergeefs achtervolg­d

Toen de reservespe­lers en de trainer in hun kleedkamer kwamen, wisten ze meteen hoe laat het was. “De spelers zijn nog achter de dieven gelopen, maar ze waren natuurlijk al lang vertrokken.” De club deed aangifte en de lokale politie kwam later op de avond ter plaatse.

Volgens Rademakers heeft de club te maken gehad met een bende. “Die kinderen waren amper 11 jaar oud. Zo’n jonge kinderen moeten wantrouwen, dat vind ik ontzettend jammer.”

Via een oproep in verschille­nde Facebookgr­oepen probeert Tim andere sportveren­igingen te waarschuwe­n. “Met sociale media bereik je heel wat mensen. Ik kreeg na mijn oproep zelfs al een berichtje van een sportveren­iging uit ’s Gravenweze­l, waar ze vorig jaar exact hetzelfde hebben meegemaakt. Voor ons was het de eerste keer. We zijn nu echt wakker geschud.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium