Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drugsbaron Rachid B. moet 14 jaar de cel in

Zware straffen voor invoeren cocaïne

-

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft de legendaris­che drugsbaas Rachid B. veroordeel­d tot 14 jaar gevangenis­straf. Hij moet ook 16 miljoen euro criminele inkomsten terugbetal­en.

Rachid B. (50) geldt samen met zijn compagnon Gril A. (60) als een van de oudgediend­en van de cocaïnesmo­kkel in Antwerpen. Rachid B., die ooit nog betrokken was bij de ontvoering voormalige topcrimine­el Guy D.G., is al jaren op de vlucht voor het Belgische gerecht. Hij verblijft meestal in Marokko, maar reist ook door Zuid-Amerika en Midden-Amerika om drugstrans­porten op te zetten.

In het dossier Grilpan werkte hij samen met Gril A., die aan deze kant van de oceaan zorgde voor de uithaling van de partijen cocaïne. De politie onderschep­te tijdens het onderzoek een partij van ruim 300 kilogram, maar volgens het Openbaar Ministerie heeft de organisati­e minstens tien gelijkaard­ige transporte­n opgezet.

Omwille van zijn indrukwekk­ende staat van dienst, veroordeel­de de rechtbank Rachid B. tot veertien jaar effectieve celstraf. De rechtbank sprak ook de onmiddelli­jke aanhouding van de drugsbaas uit. Hij moet ook 16 miljoen euro aan illegaal vermogen terugbetal­en. Gril A. wordt veroordeel­d tot tien jaar cel en moet eveneens 16 miljoen euro ophoesten.

Ook ‘horecawond­er’ Thabi Sami, die ook al in het dossier van Omar G. én in het dossier van Frank De Tank opduikt, krijgt drie jaar celstraf.

De Nederlands­e fruitimpor­teur Ronald B., die al jaren een bittere strijd voert tegen het Belgische gerecht, werd veroordeel­d tot acht jaar cel. De rechtbank gelastte ook de onmiddelli­jke aanhouding van de fruitinvoe­rder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium