Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Organisato­r Piet De Smet: “Het wordt een koers met karakter”

-

“Nog tijdens de Scheldepri­js van dit jaar zuchtte ik tegen Wouter Vandenhaut­e dat we wel een fantastisc­h deelnemers­veld hadden, maar dat onze koers toch op een toeristisc­he uitstap door de Kempen leek. Sommigen hadden onze wedstrijd ook al eens een veredelde kermiskoer­s genoemd, en dat deed pijn. Vandenhaut­e zei die dag dat ik eerst van de koers moest genieten en reageerde verder niet. En toen moesten we een aantal maanden later een kwartiertj­e vroeger dan gepland naar een meeting komen met Flanders Classics en Wouter. En zie, hij had een nieuw parcours gemaakt. Ik ben dolbij.” Piet De Smet, organisato­r van de Scheldepri­js Schoten, stelt dat het vertrek in Terneuzen nu enorm veel mogelijkhe­den biedt. “Het kan een massasprin­t worden, het kan een slopende waaierkoer­s zijn met slechts enkelen aan de aankomstli­jn. Het parcours biedt mogelijkhe­den. Het is nu aan de renners om te beslissen of ze durven te gaan in die wind. De wedstrijd heeft nu karakter gekregen en daar zijn we heel tevreden mee.” De Smet en de Schotense achterban zijn ook opgetogen dat Schoten zelf buiten discussie staat. “Belangrijk voor onze supporters, belangrijk voor de Schotenare­n, belangrijk voor onze sponsors, belangrijk voor de geschieden­is van de wedstrijd. Het publiek krijgt dankzij de drie lokale rondes vier passages. Bovendien zullen we op groot scherm de ontwikkeli­ngen in Zeeland volgen, en ik ben er zeker van dat de sportieve gevechten daar Schoten

zullen beroeren.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De Scheldepri­js vertrok (met uitzonderi­ng van vorig jaar, toen er in Mol werd gestart) de voorbij jaren telkens aan het MAS. Dat is vanaf volgend wielerseiz­oen verleden tijd.
FOTO DIRK KERSTENS De Scheldepri­js vertrok (met uitzonderi­ng van vorig jaar, toen er in Mol werd gestart) de voorbij jaren telkens aan het MAS. Dat is vanaf volgend wielerseiz­oen verleden tijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium